Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Jana Brejchová (84) je jen jedna. Větší ikonu mezi českými filmovými herečkami byste hledali marně. Společně s Olgou Schoberovou patřila herecky mnohem talentovanější Brejchová od šedesátých let k největším sexbombám českého filmu.

Své přednosti a ženské půvaby ukázala Jana v českém filmu nejednou. Vy si s námi můžete zrekapitulovat její nejodvážnější scény. Své tělo a ňadra odhalila poprvé o rok dříve než její mladší sestra Hana ve filmu Lásky jedné plavovlásky (1965). Ve filmu Evalda Schorma Každý den odvahu (1964) se objevila dokonce zcela výjimečně s tmavými vlasy.

Ňadra v celé své kráse ukázala Brejchová už jako maminka tříleté dcery Terezy také ve filmu Ďábelské líbánky (1970). Odvážná koupací scéna patří ke klenotům, který potěší oko i dnes.

A odhalovat se Jana Brejchová nebála ani po čtyřicítce. V psychologickém filmu Citlivá místa se ukázala na pár vteřin v odvážné scéně v sauně. Ženské tvary kdysi nejpopulárnější herečky byly k vidění také ve filmu Hrad z písku (1994). To bylo herečce, která dnes bojuje se zdravotními problémy a stáhla se do ústraní, již čtyřiapadesát let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám