Hlavní obsah
Článek

Nedávná tragická smrt Jana Třísky (†80) otřásla širokou veřejností, ale také jeho kolegy. Smutný je i herec Rudolf Jelínek (82), slavný major Hradec z 30 případů majora Zemana, jenž s ním na divadelních prknech a na filmových placech strávil pěknou řádku let.

„Nedávno jsme se loučil s Vláďou Brabcem, teď s Květou Fialovou a zítra s Honzou Třískou,“ smutnil herec v rozhovoru natočeném ve čtvrtek po posledním rozloučení s českou Tornádo Lou.

„S Honzou jsem seděl v jedné šatně v Divadle za branou a když jsme hráli v rámci Shakespearovských slavnostní na Pražském hradě Krále Leara, čekali jsme na svůj výstup ve Zlaté uličce a probírali spolu všechny možné aspekty divadelní práce. A také vzpomínky. Hráli jsme spolu v několika filmech. Hlavně jsme si velmi konkurovali,“ prohlásil s úsměvem Rudolf Jelínek

„Nechal jsem mu vyrobit věnec se stuhou, na které je nápis Nejlepšímu Tuzenbachovi na světě. Ve Třech sestrách hrál právě Tuzenbacha, já Soleného, který ho na konci hry zastřelí. Půjdu mu poděkovat za to, že jsme spolu mohli krásně hrát. Rád se s ním rozloučím a je mi velmi líto Káji Chadimové, jeho manželky. Musel to být veliký šok pro ni, když se to dozvěděla,“ dodal Jelínek.

Reklama

Další články

Načítám