Hlavní obsah
Článek

Kanadský zpěvák Michael Bublé (48) před více než dvěma lety oznámil, že končí. Značnou měrou k tomu přispěla i nemoc, rakovina jater, s níž bojoval jeho starší syn Noah. „Už na to nemám žaludek. Rozhodl jsem se, že už o sobě nikdy nechci číst články. Nechci číst recenze na mou hudbu a nikdy nepoužiju sociální sítě,“ uvedl tehdy v rozhovoru pro víkendový magazín Daily Mailu.

Michael Bublé s manželkou Luisanou Lopilato a syny Noahem (vlevo) a Eliasem. Loni v červenci do rodiny přibyla holčička.

Člověk však míní a život mění, v tomto konkrétním případě šťastným směrem. Chlapcův zdravotní stav se po boji s rakovinou zlepšil a jeho otec se vrátil na pódia. V rámci celosvětového turné k albu Love zavítá i do Prahy, a to 17. září.

Bublého deska se jmenuje Láska

Do Toronta si s Bublém letěl o hudbě i životě popovídat český swingový zpěvák Jan Smigmator (38). „Management nabídl termín pro interview, ale zároveň sdělil, že by si Michael mnohem radši než s novinářem popovídal s někým z branže,” řekl Smigmator, jak přišel k redaktorské úloze.

Na rozhovor se zpěvák vybavil nejen otázkami, ale také dárkem. Bublé je velkým fanouškem hokeje, sbírá puky slavných hráčů, a navíc prý obdivuje české hokejisty, mj. Ivana Hlinku a Jiřího Bublu. Oba legendární hokejisté hrávali v Michaelově rodném Vancouveru za tým Canucks, a právě puk od Jiřího Bubly s podpisem a věnováním Smigmator do Toronta přivezl.

„Přidal jsem ještě puk New Jersey Devils od mého kamaráda Patrika Eliáše, který je Michaelovým velkým fanouškem,” dodal Jan, což prý popovou hvězdu dorazilo: „Cože? Patrik Eliáš, jeden z nejlepších hráčů NHL, je můj fanoušek? No já se zblázním,” smál se prý.

Řeč nebyla jen o hudbě a hokeji, i nemoci syna se Bublé se Smigmatorem dotkli. Události, kterými jeho rodina v minulosti prošla, zpěváka - logicky - zásadně změnily. „Jsem volný. A tu svobodu jsem získal právě díky těžkému období, které jsme prožili. Předtím jsem nebyl dostatečně silný a vyrovnaný. Ten den, kdy se to všechno stalo, jsem se nezměnil jen mentálně, musel jsem vynaložit i velké fyzické úsilí,“ vyprávěl v rozhovoru, publikovaném v Právu.

„Zkrátka jsem musel přestat hledat bolest,“ řekl a zopakoval, že dnes už neřeší, co si o něm lidé myslí, jak ho komentují, jaké má recenze a co se o něm píše. „Právě to mi dalo ten úžasný pocit svobody na pódiu, ale i v běžném životě. Protože jediné, co mohu ovlivnit, je mé vystoupení. Nejsem tady proto, abych vás poučoval o náboženství nebo vám říkal, v co věřím,“ uvedl Bublé.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám