Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pamatujete si na Martinu Bárta (tehdy Bártovou), která vyhrála talentovou soutěž Robin Hood – Cesta ke slávě a získala ve stejnojmenném muzikálu hlavní roli Lady Mariany? Talentovaná zpěvačka dnes už dávno nezpívá v Česku ani s Robinem Hoodem, její srdce patří swingu a jazzu a vystupuje v Berlíně.

Martina je stejně jako loni jedním z hostů největší swingové události sezóny – projektu Sinatrology. Na koncerty dojíždí přímo z Berlína.

„Jsem moc ráda, že mě zpěvák Honza Smigmator (38), který celý projekt vymyslel a zorganizoval, zase pozval jako jednoho z hostů. Strašně jsem se na tu letošní sérii koncertů těšila. Máme za sebou zatím dva – v Praze a Brně, kde bylo pokaždé v těch ohromných prostorech vyprodáno, pokračujeme 5. ledna v Plzni, a pak každý den v Ostravě, Hradci Králové a Liberci. Stát s Honzou Smigmatorem a s Dashou na pódiu a zpívat ty nejznámější hity Franka Sinatry a za zády mít velký Big Band Felixe Slováčka, to je úžasný zážitek, který mě nikdy neomrzí,“ prozradila mladá zpěvačka.

Martina se do Berlína odstěhovala před několika lety. Vystudovala tam prestižní hudební školu Jazz-institut a vystupuje jako zpěvačka v několika významných německých kapelách. Protože nic nenechává náhodě a myslí na budoucnost, začala tam studovat práva, což pro ni - alespoň po jazykové stránce, není žádný problém, německy mluví stejně dobře jako česky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám