Hlavní obsah
Článek

Českému swingovému zpěvákovi Janu Smigmatorovi (38) se podařilo to, co z Čechů málokomu. Dostal se do zákulisí legendárního pařížského kabaretu Moulin Rouge. Podobnou fotku s tanečnicemi má například francouzský herec Jean- Paul Belmondo.

Jan se vydal na prodloužený víkend do Paříže s manželkou Kateřinou, která ale přiletěla až další den. Slaměný vdovec Honza si tedy vyrazil do Moulin Rouge. Že by si tam domlouval nějaké angažmá?

„Užil jsem si tam krásný večer a do zákulisí jsem se dostal proto, že se už léta přátelím s uměleckým ředitelem kabaretu Thierrym Outrillou, stejně jako s Máriem Berouskem, což je nejrychlejší žonglér světa a několik let tu vystupoval. Jestli bych chtěl v Moulin Rouge získat angažmá? A kdo by nechtěl,“ směje se zpěvák.

Jan se do Paříže vydal načerpat síly na náročné dny, které ho čekají. „Mám před sebou asi čtyřicet vystoupení, zastavím se až koncem ledna. Hlavně mě ale čeká 11. prosince úvodní koncert k projektu Sinatrology, který je stejně jako loni poctou Franku Sinatrovi. Během šesti koncertů budu vystupovat v různých městech s Big Bandem Felixe Slováčka a na jevišti se společně se mnou představí na čtyřicet umělců, jedním z hostů je například Dasha, nebo skvělý beatboxer EnDru,“ upřesňuje Honza.

V Paříži si užil nejen zákulisí legendárního kabaretu, ale i zákulisí mezinárodního cirkusu, kde si ho přivlastnila další kráska, jen poněkud těžkotonážní - několikatunová slonice. Honza si ale samozřejmě našel čas i na manželku.

„Protože je v Paříži zrovna období ústřic, kdy je Francouzi nakupují na ulici rovnou po koších, pochutnávali jsme si na nich s Katkou i my. Musím říct, že snídat croissant a k němu skleničku šampaňského a dívat se přitom na Montmartre, je nádhera. Vynechali jsme památky a spíš jsme se hodně potkávali s přáteli. Zažili jsme zkrátka Paříž trochu jinak,“ uzavřel Jan Smigmator.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám