Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme si s Janem Saudkem (88) naposledy povídali, tak vyjádřil přání, že bych chtěl do konce života rozhodně vidět film v hlavní roli s Karlem Rodenem, který o něm točí režisérka Irena Pavlásková, chtěl by zplodit dalšího potomka (což se mu splnilo, neboť jeho manželka Pavlína je znovu těhotná) a rád by dokončil autobiografii.

„Ke knihám mám velmi vřelý vztah, protože sám jednu píšu,“ promluvil na křtu sbírky fejetonů s názvem Pralinky Barbary Nesvadbové (49) Saudek o své chystané biografii. Následně se o knize, která má vyjít příští rok na jaře, rozpovídal: „Bude to popis života jednoho člověka od narození do smrti ze dvou různých hledisek. To v literatuře ještě nebylo použito, už se na to těším a mělo by to být skoro hotový.“

Slavný fotograf zatím přemýšlí o jménu chystané knihy. „Přemýšlel jsem o názvu Smegma, což znamená předkožkový. Zní to hezky a nikdo neví, co to je. Navrhoval jsem to i pro film, který se o mně točí, ale režisérka o tom nechce ani slyšet,“ říká Saudek.

Na vzniku knihy má lví podíl fotografova manželka, redaktorka a spisovatelka Pavlína Hodková. „Neumím psát na počítači, takže ona mi to přepisuje, protože píše deseti prsty. Já bych to ťukal celý den, zatímco ona to má během hodiny," říká Jan Saudek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám