Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a moderátor Jan Rosák (76) se bude opět pravidelně objevovat na televizních obrazovkách. Tentokrát ale nikoliv coby pohotový moderátor, ale jako vážený profesor v seriálu z lékařského prostředí Modrý kód.

Rosák v seriálu hraje otce lékaře Davida Hofbauera, jehož ztvárňuje fešák Marek Němec (36). A stejně jako seriálový syn i on trpí bipolární poruchou, kterou ovšem na rozdíl od svého televizního syna léčí.

„Když se dostaneme do kontaktu, tak ho neustále plísním kvůli tomu, že se neléčí, a vzniká z toho hodně konfliktů, pro mě je to úplný protiúkol, hrát někoho tak nepříjemného,“ prozradil Rosák, který si spolupráci s Markem Němcem nadmíru pochvaloval.

„On je vynikající herec a je hodně přizpůsobivý. Přestože hraje takového neustále podmračeného a soustředěného lékaře, pokud nemá záchvaty maniodeprese, tak v civilu je neskutečně vtipný,“ vysekl kolegovi poklonu Rosák.

Na Marka navíc práskl jednu profesní pikantnost. „Musím na něj prozradit, že kdyby sháněli nový hlas pro Spejbla a Hurvínka nebo Jů a Hele nebo Luďka Sobotu, tak by je všechny mohl zastoupit. Je neskutečně talentovaný imitátor! Pro nás tedy „bohužel“, protože to zkouší i na nás, když se dělá kamerová zkouška, tak tu svoji repliku odříká třeba jako Jů a Hele, a to je ohromná sranda, a já to samozřejmě nevydržím, vyprsknu a rušíme,“ uzavřel se smíchem Rosák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám