Hlavní obsah
Článek

Při natáčení svého posledního filmu Bastardi 4 - Reparát si Jan Přeučil (87) sice mohl odpočinout od roušky. Ani tak ale známý herec, rétor, kantor a dabér nemohl svou tvář svobodně vystavit čerstvému vzduchu. Kvůli roli školníka Málka jeho obličej kryla filmová maska.

Přeučil musel projít víc než hodinovou přípravou v maskérně, kde mu na tvář aplikovali imitaci jizvy po popáleninách. Před kamerou pak musel sehrát starého a dementního muže, Málka, upoutaného na invalidní vozík. Kvůli pořízení záběrů z několika úhlů ho kolegové Natálie Grossová a Jiří Krampol několikrát dusili polštářem.

„To víte, že jsem se maličko bál, aby Jirka nebo Natálka, která je mimochodem úžasná, moc milá a skromná mladá dáma, ale velká profesionálka, netlačili zase moc,“ usmíval se Přeučil.

„Já jsem se samozřejmě snažila, abych panu Přeučilovi nijak neublížila. Dokonce mi radili, jak ho mám dusit, aby měl pod polštářem pořád dostatek vzduchu…,“ popsala Grossová. „Honza je můj celoživotní kamarád a bylo by blbý, kdyby tohle bylo naše poslední společný natáčení, kdyby někdo z nás přitlačil moc…,“ dodal s humorem sobě vlastním Krampol.

Nejznámější český nositel klobouků k tomu dodal: „Natáčení bylo příjemné, milé, celý štáb v čele s Tomášem Magnuskem perfektní, skvělý catering a velká legrace. Zato v rámci mé role a scény, kterou jsem si měl možnost natočit, to zase taková legrace nebyla,“ svěřil se Super.cz Jan Přeučil, o němž aktuálně vzniká unikátní dokument a také kniha, související s blížícím se jubileem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám