Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tak proto nejspíš dostala Prima strach a pořad neodvysílala! Jan Kraus (70) uveřejnil na internetu necenzurovanou verzi Show Jana Krause, kterou Prima zařízla (odvysílat ji možná po tlaku veřejnosti touží ve čtvrtek večer, ale upravenou). Bála se prý pokuty za nevyváženost, protože jde o extrémně kritický díl vůči Miloši Zemanovi. Moderátora jednání televize rozčílilo a mluví o cenzuře. Na úvod pořadu přišla padesátka osobností a i lidé známí ze šoubyznysu si nebrali servítky vůči prezidentu republiky v souvislosti s aférou ohledně přeživšího holocaust Jiřího Bradyho. Hlasujte v anketě na konci článku!

„Mám pocit, že naši nejvyšší představitelé poslední dobou z nás tím, jak slouží některým mocenským kruhům, dělají gubernii Číny. Náš pan prezident se chová jako gubernátor, který slouží mocnostem, v nichž lidská práva a lidská důstojnost nic neznamenají. Pan Brady se stal loutkou v jeho hře. Jsem ráda, že je oceňován jindy a jinde, jeho důstojnost tím neklesá, spíš naopak, a to je jedině dobře,“ prohlásila například Táňa Fischerová.

„Kdysi bylo heslo ‚Republiku si rozvracet nedáme‘, tak prosím pěkně ‚Naši zemi si ukrást nedáme‘. Ani tím monstrem na Hradě, ani tím pánem ze Slovenska,“ uvedla Bára Štěpánová v narážce na Miloše Zemana a Andreje Babiše.

„Byla jsem hrozně šťastná za to, že jsme se takhle narychlo sešli, lidé, kteří máme pocit, že tu malost a trapnost, která na nás teď vykoukla v té kauze, se pokusíme nějak přehlušit svou slušností. Svátek 28. října si nenecháme vzít, ve svých srdcích a duších ho oslavíme tak, jak by si představoval zakladatel naší republiky prezident Masaryk: čestně, slušně a důstojně,“ slíbila Helena Třeštíková.

Podle Magdaleny Dietlové si za to mohou voliči sami. „Mohli jsme mít na Hradě pana knížete, máme tam ale pána, který si z něj dělá trafiku. Neměli bychom to už nikdy dopustit,“ myslí si.

„Miloš Zeman ve své předvolební kampani sliboval, že bude stmelovat společnost. Vypadá to, že se mu to nakonec podaří, protože lidi stmelí proti sobě. Protože podle všeho i ti, kteří mu předvolební sliby uvěřili, se od něj začínají odvracet. Svým způsobem se ztrapňuje už i před nimi,“ tvrdí Dan Bárta.

„Dovolil bych si odcitovat závěr rozhovoru, který jsem viděl s panem Bradym. Na otázku, co nejhorší může potkat společnost, řekl, že je to nespravedlnost, která se děje za souhlasu mlčící většiny. To je ten důvod, proč jsme přišli,“ přidal Janek Ledecký (61). Ten si už posypal i popel na hlavu, stydí se za vystoupení pro Zemana.

Asi nejdrsněji se vyjádřil Jan Ruml. „Chtěl bych popřát Miloši Zemanovi ke státnímu svátku, aby poslanci a senátoři v sobě vyvolali tolik síly, aby hlasovali prostým usnesením o tom, že Miloš Zeman není ze závažných důvodů schopen vykonávat svou funkci podle článku 66 ústavy. On se pak bude muset bránit u ústavního soudu, ale chvíli od něj budeme mít pokoj,“ zaznělo od bývalého ministra vnitra.

Mezi ty, kteří naopak se Zemanem souhlasí, patří třeba kamarádi František Ringo Čech, Jiřina Bohdalová, Filip Renč nebo Daniel Hůlka. Ten z rukou hlavy státu převezme během státního svátku vyznamenání. Čelí za to ovšem nebývalé kritice.

Souhlasíte s umělci ohledně prezidenta?
Ano
54,4 %
Ne
45,6 %
Celkem hlasovalo 51307 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám