Hlavní obsah
Článek

Její úsměv a šarm většinou rozzáří každou společenskou akci. Tentokrát byste ji ale jen těžko poznali. Emília Vášáryová (77) se před kamerou proměnila v babičku a zestárla o několik let. Samotná slovenská herečka už má samozřejmě také vnoučata, ale její věk byste jí jen těžko hádali.

V šedivé paruce a se šátkem na hlavě se Vášáryová objeví v nové minisérii Herec režiséra Petera Bebjaka. Ten se vrhl na natáčení třídílného dramatu z 50. let, ve kterém se v hlavních rolích objeví vedle Vášáryové Jan Cina (36) a Jenovéfa Boková.

„V této minisérii jsou nejdůležitější dvě děti, a já jsem jejich babička. Byla jsem velmi zvědavá, kdo je bude hrát. Jenovéfu si pamatuju jako velmi malé děvčátko a mezitím vyrostla a natočila několik skvělých filmů. S Honzou je to první spolupráce, ale já jsem si nastudovala, je to skvělý a atraktivní herec,“ svěřila filmová babička Emilia Vášáryová, která si natáčení velmi užívala.

Na minisérii pro Českou televizi pracovala od poloviny letních prázdnin. Během dvaačtyřiceti natáčecích dnů se filmaři přesouvali z několika lokalit v Praze, na Šumavu a poslední klapka padla 20. prosince ve Králově Dvoře na Berounsku.

„Základní věcí každého režiséra je, aby si dobře vybral herce a štáb. Pokud tak udělá, má méně práce na place. Osobně si myslím, že jsem měl nesmírné štěstí. Všechno to jsou talentovaní lidé a pro mě je vlastně čest, že pracují na mém projektu,“ prozradil režisér Peter Bebjak.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám