Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pražském divadle Studio DVA se chystá další premiéra, 6. prosince do repertoáru přibude hudební projekt Malý princ. Jedno z nejznámějších děl světové literatury z pera Antoina de Saint-Exupéryho zpracovali skladatel a hudebník Kryštof Marek a režisér Šimon Caban a v hlavní a jediné roli se představí herec a zpěvák Jan Cina (36).

Tvůrci sami říkají, že připravili představení, které není pohádkou ani filozofickým traktátem. Diváci by se prý neměli při sledování nechat ovlivnit obavou, že něčemu neporozumí, ale vnímat věci, jak budou plynout. „Těšíme se na všechny, kteří jsou ochotni zapojit svoji fantazii,“ říká Caban.

Honza Cina dodává: „Scénu jsme si ‚zabordelili‘ spoustou hraček a věcí a v tom si tak žijeme a tvoříme. Příběh se každého z nás dotýká jinak, podle fáze života, ve které se nacházíme.“

Malý princ na Cinu čekal dlouhé roky, monolog ze závěru knihy si připravil již k příjímacím zkouškám na Pražskou konzervatoř. Na ukázku ale tehdy nedošlo. „Sám jsem se při přípravě dojímal, ale nikdy jsem ho nepředvedl. Komise si ho nevybrala, tak se k němu po 15 letech vracím. Snažím se hledat Malého prince v sobě,“ říká vítěz Tváře. „Myslím, že je to jeden z mých největších úkolů po mnoha stránkách. Procházím stavy od úplného nadšení až po noční můry. Uvidíme, kam se vydáme a kam dojdeme po cestě s Malým princem,“ dodal.

Momentálně jsou v divadle Studio DVA naplánované reprízy do března 2019. K představení vychází také CD, které bude k zakoupení pouze v divadle a na jeho e-shopu.

Související témata:
Malý princ

Reklama

Další články

Načítám