Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Uplynulé letní prázdniny byly pro Jana Cinu (36) ve znamení natáčení nové pohádky Čertí brko s Markem Najbrtem a působení na Shakespearovských slavnostech. Našel si ale i čas na odpočinek. Populární herec, který na sebe naposledy velmi upozornil působením v pořadu Tvoje tvář má známý hlas, vyrazil do Kambodži. Cesta do jihovýchodní Asie ale nebyla klasickou dovolenou, herec vycestoval s humanitární organizací Člověk v tísni.

„Byl jsem poprvé v životě v Asii, což už samo o sobě pro mě bylo šokující. Pro většinu Evropanů je to přece jen jiná kultura. Navíc jsem se dostal do míst, kam se běžný turista nedostane. Setkali jsme se s lidmi, se kterými se člověk jen tak nepotká, ve vesnicích úplně mimo turistické trasy,” vzpomíná.

Pro Cinu byla cesta do Kambodži s humanitární organizací asi hodnotnější, než kdyby někam vycestoval do prázdninového resortu all inclusive. „Bylo to zajímavé a obohacující. Lidi působí velmi optimisticky, i když je jasné, že jejich situace rozhodně optimistická není. Pak si člověk váží, jak se tady máme dobře,” říká Cina a jedním dechem dodává: „Je důležité nemyslet jen na sebe. Pokud má člověk obličej, který je pro někoho zajímavej, tak je dobré ho využívat na takovéto akce.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám