Hlavní obsah
Článek

S koncem druhé řady show Tvoje tvář má známý hlas její vítěz Jan Cina (36) z obrazovek nezmizel, každé pondělí jej můžeme vídat v seriálu Svět pod hlavou na České televizi. A hraje tam pořádného hajzlíka. Dostal ale i zajímavou moderátorskou příležitost. Po letech nahradí v roli moderátora divadelních Cen Thálie herce a režiséra Antonína Procházku.

"Hrát v seriálu nepříliš pozitivní postavu je pro mě zase zajímavá zkušenost," míní mladý herec, který rok 1982, v němž se Svět pod hlavou odehrává, rozhodně nemůže pamatovat. "Je to opravdu velké retro a některé věci, které tam jsou, si nedokážu úplně představit. Fakt si říkám: ‚Tahle to opravdu bylo? Tohle se muselo dělat?‘ I díky tomu si člověk váží toho, jak se teď má," míní.

Honza v seriálu hraje prospěchářského synka, místopředsedu svazácké organizace. "Je to svazáček, který tu funkci využívá, dokonce spíš zneužívá," popsal svoji postavu s tím, že věří, že on sám takový nikdy nebyl a ani nebude. "Jestli jsem někdy něco podobného nevědomky udělal, tak se omlouvám, a pokud bych to měl udělat v budoucnosti, tak doufám, že mě na to někdo velmi netaktně upozorní, až profackuje, protože je to děsné," otřásl se jen při představě Cina.

Honza ještě pozval naše čtenáře, ať jen nesedí doma u obrazovek a přijdou se na něj podívat do divadla. "Asi nejčastěji mě můžete vidět v Šíleně smutné princezně, kde ve Studiu DVA hrajeme s Berenikou Kohoutovou prince s princeznou. Pak chystáme premiéru v A studiu Rubín a zatím to má pracovní název Moje malá úchylka," uvedl.

A když už jsme byli u pohádky, nemohli jsme si nevzpomenout na tu vánoční, Slíbenou princeznu, v níž hrál a která vzbudila velmi kontroverzní reakce. "Mě fascinuje, až rozčiluje, že vánoční pohádka dokáže v lidech vzbudit tak negativní emoce a mají pocit, že je to životní věc, kolem které se všechno točí. Myslím, že na světě je mnohem víc větších a palčivějších problémů. To mi přijde zvláštní," myslí si Cina.

"Já tu pohádku vidím naopak pozitivně. Je to nějaké umění, ať se to někomu líbí, a někomu ne. Myslím, že to bylo dělané s nejlepším záměrem, všichni jsme v tom hráli, jak nejlépe jsme mohli. Zároveň znám spoustu lidí, které ta pohádka potěšila, a děti, které to bavilo, protože je to jiné než klasická česká pohádka. Záleží na každém, co si z toho vezme," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám