Hlavní obsah
Článek

Oblíbený herec Jan Cina (36) je divákům znám z celé řady televizních filmů a seriálů. Namátkou jmenujme například seriály Herec, Dáma a Král, Pustina či snímky Buko, Národní třída nebo pohádku Čertí brko.

Do širšího diváckého povědomí se dostal díky taneční show StarDance, kterou se mu po boku tanečnice Adriany Maškové podařilo vyhrát.

Oslnil také v show Tvoje tvář má známý hlas. Sympatický herec slaví v pondělí 35. narozeniny a jen málokdo si vzpomene na jeho první filmové role.

Jako jedenáctiletý chlapec zazářil v dramatu Zdeňka Tyce Smradi, kde si zahrál adoptovaného a později problémového chlapce Lukáše. Rodiče mu tehdy hráli Petra Špalková a Ivan Trojan, jenž si za svou roli odnesl sošku Českého lva.

Jan Cina si díky zkušenosti s natáčením Smradů uvědomil, jak je herectví náročnou profesí. Dokonce tehdy uvažoval, že se místo hraní bude raději věnovat zpěvu.

„Toužil jsem spíš stát se druhým Danem Nekonečným: zpěv, barevné konfety, ohňostroje. Při natáčení Smradů jsem poznal, že herectví není jen samá legrace, že to je tvrdá práce, člověk musí ráno za tmy vstávat, být veselý, i když je smutný. Líbila se mi spíš práce režiséra. Stejně jsem ale skončil na konzervatoři a na DAMU,“ řekl před lety v rozhovoru pro Novinky.cz, když vzpomínal na svou velkou filmovou roli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám