Hlavní obsah
Článek

Nejstarší účastní české verze Pevnosti Boyard si oproti i o generaci mladším soutěžícím ostudu určitě neudělal. Jan Čenský (62) v soutěži obstál stejně jako v pohádkách, jež natáčel už v 80. letech.

Představitel princů a moderátor, který byl dlouho spojován s domácí soutěží krásy, přijal nabídku na natáčení navzdory tomu, že ve Francii byl za veterána. V 55 letech však předvedl skvělou kondici a obstál v náročných úkolech. Honza v rámci soutěže omrknul i vnější plášť pevnosti a sblížil se s pavouky.

„Tarantuli jsem držel poprvé v životě, ukázali nám velmi pečlivě, jak se zvířaty zacházet, abychom jim neublížili. Vlezl jsem do místnosti, kde byli právě pavouci a štíři, a já navíc blbě vidím, tak jsem vytáhl štírovi tu indicii a teď jsem si říkal, já neuvidím na ty písmenka, takže paradoxně snadná disciplína, ale rozmotat a přečíst to, tak to bylo to nejhorší," řekl o natáčení Čenský, který Pevnost Boyard sleduje už 27 let. Honbu za pokladem tajemné pověsti tak obdivoval už v době, kdy někteří účastníci české verze ještě ami nebyli na světě.

Ne každý si ovšem ke zdejší havěti našel tak vřelý vztah jako on. Když se "kontaktního" úkolu měla zhostit Eva Decastelo, uši si musel zacpávat i otec Fura.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám