Hlavní obsah
Článek

Jan Budař (46) se po letech příprav konečně postaví před kameru jako rozmazlený Ludvík v pohádce Princ Mamánek na motivy své vlastní stejnojmenné knihy. „Je to pohádka o dospívání, o lásce a taky o překonání strachu ze smrti,” říká Budař.

Spolu s ním si v příběhu zahrají Jana Nagyová (královna Ludmila), Ondřej Vetchý (rytíř a princův průvodce Hudroval) nebo Bolek Polívka (hrobař Hrouda).

V ději se divák setká s příběhem prince Ludvíka Otomara Karla XII., který se skoro všeho bojí, a ač je mu 39 let, pořád se drží matčiny sukně, do ženění se nehrne a čas zabíjí poflakováním se. Dobrodružství začíná v momentě, kdy se v obyčejných šatech probudí uprostřed lesa.

„Přeji si, aby Princ Mamánek byl vtipný a moudrý film, který budou milovat děti malé i ty dospělé,“ věří autor a představitel hlavní role.

Snímek se bude natáčet na zámku Dětenice, v Lednicko-Valtickém areálu nebo v kokořínských lesích a je Budařovým debutem coby režiséra a producenta celovečerního filmu. Premiéra je naplánovaná na září 2022.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám