Hlavní obsah
Článek

Jako místo pro natáčení svého nového klipu ke skladbě Scházíš si Jan Bendig (30) vybral Dubaj. V průběhu natáčení se ukázalo, že pracovat v této exotické destinaci nebyl úplně ten nejlepší nápad. Zpěvák se totiž se svou kolegyní Yasminou dostal do křížku s policií. V klipu se totiž měly objevit romantické scény včetně polibků, což místním členům policie vadilo.

Dubaj jako součást Spojených arabských emirátů je muslimskou zemí, a přestože má toto město díky vysoké míře turismu volnější pravidla, co se týče projevů náklonnosti na veřejnosti, je třeba dodržovat pravidla. Honza a jeho štáb s tím úplně nepočítali a skončili na policejní stanici.

„Po vysvětlení a slibu, že se podobné scény už nebudou natáčet, jsme mohli pokračovat. To byla ta lepší varianta, bál jsem se, že nám natáčení úplně zruší a my zůstaneme na policii ještě déle,” říká Bendig. „Přesto nám smazali všechny natočené záběry a my jsme museli začít od úplného začátku. Člověk si pak rychle uvědomí, jak dobře a svobodně se má v Česku,” dodává účastník Česko Slovenské SuperStar.

Text písničky je věnovaný všem, kteří prožili v minulosti zklamání v lásce nebo je v životě opustil někdo blízký. „Já osobně přišel v životě o nejdražšího člověka, který před dvěma lety zemřel. Dědeček mě přivedl k hudbě, podporoval v mém snu a byl vždy dobrým životním rádcem. Když nečekaně odešel, hodně mě to vzalo. I po letech to pořád bolí,“ vzpomíná Honza a dodává: „Mám takovou tradici, pokaždé když jsem někde v zahraničí u moře, napíšu jeho jméno do písku. Miloval totiž cestování, a tak aspoň touhle formou chci v jeho snu pokračovat.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám