Hlavní obsah
Článek

Odchod Věry Bílé (†64) do hudebního nebe lidi v jejím okolí velmi zasáhl a překvapil. Zpěvačka měla sice dlouhodobě problémy s chůzí, zdravotně se cítila ale mnohem lépe než před několika lety a všichni jí přáli rozjezd zašlé slávy.

Smrt nekorunované romské královny zasáhla zpěváka Jana Bendiga (30). K bývalému účastníkovi SuperStar se Věra v posledním období přimkla, neboť jí připomínal jejího zesnulého syna Františka (†33). Právě s ním a kolegou z bývalé kapely Kale Milanem Krokou natočila svůj poslední klip k písni s názvem Mek som adaj. „Jsem z toho totálně v šoku. Pořád tomu nemůžu uvěřit. Dnes jsem se vrátil z Dubaje a hned na letišti jsem se dozvěděl tuhle strašnou zprávu,” svěřil Super.cz žalem zlomený Bendig, který se s kolegyní setkal před deseti dny na zkoušce kvůli turné, které mělo odstartovat tento pátek v Sokolově.

Podle Honzy nic nenasvědčovalo tomu, že dojde k tak náhlému skonu. „Vůbec. Byla plná energie, plánů a dobré nálady. Jediné, co ji trápilo, byl silný kašel, kterého se nemohla zbavit. Ale vůbec by mě nenapadlo, že za deset dní tu už s námi nebude. Pamatuji si na její poslední slova, kdy mi říkala, ať si užiju dovolenou a přivezu jí nějakou hezkou voňavku, a pak poslední obejmutí,” vzpomíná Bendig.

Je smutné, že se Věra Bílá už nedočkala koncertní šňůry, na kterou se tak těšila. „Měli jsme v plánu opravdu velké turné po celé ČR. Věra měla v plánu zpívat skoro dvacet písniček. Připravovala nové cédéčko a další hudební videoklip. Je to velká škoda, že nezažije opět potlesk lidí, na který se v posledních týdnech tak moc těšila a pilně na něj připravovala. Byl bych moc rád, kdyby minimálně byl koncert na její počest,” říká Jan Bendig.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám