Hlavní obsah
Článek

Na letošním předávání cen Český lev to bude hodně pestré. Česká filmová a televizní akademie v nominacích sáhla i mezi mnoho zahraničních herců, protože mnoho snímků, jejichž kvality ocenila, je koprodukčních.

Tak se stalo, že například snímek Anthropoid, který má šanci i na některou z hlavních cen, bude svými protagonisty zastoupen i v kategorii nejlepší herec. Na nejlepší výkon v hlavní roli je nominován Cillian Murphy, za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli zase krasavec z Padesáti odstínů šedi Jamie Dornan, jenž už dvakrát navštívil i Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Mimochodem - za svůj herecký výkon ve filmu Teorie tygra je na cenu nominován i jeho prezident Jiří Bartoška (77). A ještě jeden ze zahraničních herců může tuto cenu dostat, jde o Němce Hannse Zischlera za film Rudý kapitán.

Pokud jde o dámy, tam se zase mezi jmény potenciální držitelky Českého lva objevuje polská herečka Michalina Olszańska, která si zahrála hlavní roli ve filmu Já, Olga Hepnarová, tu uvidíme i v připravovaném filmu Muzzikanti vedle Martina Dejdara nebo Pavla Kříže. A také Slovenka Zuzana Mauréry díky hlavní roli ve filmu Jana Hřebejka Učitelka. Ve vedlejších ženských rolích dostaly nominaci zase španělská herečka Arly Jover, která si zahrála ve filmu Masaryk, a slovenská herečka Zuzana Kronerová za film Rudý kapitán.

Pokud jde o české herce, v nominacích se dále objevují Lenka Vlasáková, Eliška Balzerová, Vanda Hybnerová, Klára Melíšková, Simona Stašová, Daniela Kolářová, Ivan Trojan, Karel Roden, Bolek Polívka, Oldřich Kaiser a Miroslav Hanuš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám