Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Eliška Bučková (34) byla kmotrou další knihy o etiketě Ladislava Špačka. Ovšem ona sama musí přežít nejen nedostatky v etiketě, ale dokonce i v hygieně, když se s přítelem, rybářem Jakubem Vágnerem (42), vypraví do oblastí jako Mongolsko nebo Amazonie.

"Že bych měla při stolování zadek na třetině skládací židličky a ruce spořádaně na pařezu, kde se jídlo podává, to fakt ne. Na expedicích to nejde, tam se horko těžko dodržuje i základní hygiena. Ale musím říct, že můj partner je pro mne učitelem etikety, protože on všechno naprosto ovládá. Také bych to do něj neřekla, ale když jsme spolu začali chodit, byla jsem úplně šokovaná. Otevřel mi třeba dveře od auta, sundal kabát. Je opravdu džentlmen každým coulem," svěřila Eliška.

S bývalými partnery, muzikantem Vaškem Noidem Bártou anebo zlatým hochem Jakubem Malinou, srovnávat nechce. "Já zásadně nesrovnávám, každý jsme jiný. Ale už jsem to vlastně řekla, že jsem byla šokovaná. Z toho si asi vyvoďte závěr," smála se.

A co v rámci nedodržování etikety Elišce vadí nejvíc? "Když přijdeme do společnosti, a tam i vysoce postavený člověk, muž, pozdraví mého přítele, a mě jako by vůbec nevidí. A vedle sebe má manželku, která tam taky vlastně není. To mi přijde jako úplný vrchol a zažila jsem to nedávno na Velké pardubické, kde bych čekala, že se vysoce postavení pánové budou umět chovat, a odjížděla jsem docela znechucená," vyprávěla nám o chování pohlavárů.

"A já osobně bojuji v etiketě se stolováním, kdy mám právě sedět na třetině židle, mít narovnaná záda a ruce celou dobu položené na stole. To nedávám a je to pro mne něco strašného," práskla na sebe Eliška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám