Hlavní obsah
Článek

Zlomí mu tahle aféra vaz, nebo jde o závistivé reakce některých křiklounů, kteří mu nepřejí úspěch? Jak Super.cz již informoval, Jakub Vágner (42) byl některými lidmi obviněn z toho, že pokrytecky nedodržuje i vlastní dávné heslo, že ryba se má chytit a pak zpátky pustit do stejné vody, a místo toho některé kupuje (nebo možná i sám chytá) a poté je převáží do svého jezera. Pokud by to byla pravda, hrubě by porušil kaprařskou etiku. Vágnera kvůli obviněním opustila řada sponzorů víkendové rybářské akademie, a i když ho řada rybářů hájí, část z nich je z něj také hodně zklamaná.

Aféru odstartovaly snímky, které mají potvrzovat, že se na jezeru Katlov objevily dvě trofejní ryby, které původně patřily někam jinam. Rybáři tvrdí, že legální cestou je Vágner nemohl získat. Jakub se opakovaně brání tím, že na všechny ryby má faktury, má je z velkých rybářství a i kdyby se taková věc stala, nemůže za to, protože při počtu nakupovaných ryb nemá šanci zjišťovat jejich původ. To ale rybářům nestačí a také řadě firem, které s ním doteď spolupracovaly.

„Už není na co se těšit! Většina českých kaprařských firem odstoupila z ‚Rybářské akademie pro dospělé‘, která se měla konat 29. 5. 2016 na jezeře Katlov. Některé z firem odmítly i účast na doprovodném programu k závodu World Carp Classic Junior 2016 včetně hlavního partnera jezera. Zástupci českých kaprařských firem tímto vyjádřili svoje jasné stanovisko ke kauze Jakuba Vágnera ohledně převážení trofejních ryb do soukromého jezera Katlov, které má v nájmu,“ píše web Carpfishing.

Super.cz se vyjádřil i rybář Vladimír Krpeš, který uveřejněním snímků skandál vyvolal. „Jsem opravdu znechucený tím, jak se k tomu Jakub postavil. Měl se zachovat jako chlap. Netýká se to závisti a mistrovství, jak pořád mele. Jde o princip Chyť a pusť, jehož byl hlavní propagátor. Naštvalo to hodně lidí. Někdo dělá kaprařinu pro peníze, jiný srdcem,“ řekl nám.

„Byli jsme kamarádi asi deset let, nečekal jsem, že poté, co ho vezmu na vodu, kam chodí jen pár zapálených rybářů, se ryba z této vody objeví u něj,“ zlobí se Krpeš.

Web Super.cz hovořil i s dalším uznávaným rybářem, který si sice myslí, že Jakub kvůli šílené tužbě lidí lovit obří ryby trofejní kousky od „zlodějů“ sem tam možná opravdu kupuje, prý to ale nijak nesnižuje jeho zásluhy. „Pro rybářství u nás toho udělal tolik, že tohle je jen taková prkotina a nemělo by se to řešit. I vzhledem k tomu, že se stejně chovají prakticky všichni majitelé soukromých vod. Kaprařina je prostě velký byznys a lidé chtějí velké ryby, které jsou nedostatkové,“ domnívá se.

Celá aféra má prvky velké hysterie a radosti některých rybářů z toho, že se momentálně něco Jakubovi nedaří. Kde je pravda, to se laik asi jen tak nedozví.

Reklama

Další články

Načítám