Hlavní obsah
Článek

Scenárista a nyní i režisér Petr Kolečko (40) byl také mezi hosty karlovarského filmového festivalu. Byl zde představit svůj režijní debut, komedii Přes prsty v hlavních rolích s Petrou Hřebíčkovou (44), Denisou Nesvačilovou (32), Jiřím Langmajerem (57), Vojtou Dykem (38) či Jakubem Prachařem (40). Doprovázela ho jeho přítelkyně Aneta Vignerová (36). Na kameru Super.cz se vyznal i ze svojí lásky k půvabné modelce.

Nejprve jsme probírali jeho zdroje inspirace, protože Kolečkovy projekty jsou velmi různorodé, od seriálů Okresní přebor, Lajna a Most! až právě ke komedii z prostředí ženského beach volejbalu.  "Ono to vzniká různě, když jsem dělal Most!, inspiroval jsem se u mojí exmanželky a její rodiny. No a teď, Přes prsty, to byla možnost dělat něco s volejbalem, takže jsme k tomu vymysleli příběh," vysvětloval s tím, že příběh dvou beach volejbalistek nemá nic společného s naší nejslavnější dvojicí - Kiki a Maki.

"Jedno z témat toho filmu je ženské přátelství a křehkost vztahu žen v práci. Na profesi přitom nezáleží," míní Kolečko, který do hlavních rolí obsadil plánovaně Petru Hřebíčkovou, Denisa Nesvačilová vzešla z castingu. Obě herečky si ovšem velmi chválil stejně jako pánské kolegy na place, kteří mu v jeho filmové režijní prvotině prý velmi pomohli.

"Bylo to velmi dobrodružné. Pro mě to bylo příjemné, všichni ti lidi mi pomohli. Všechny jsem o to prosil, Jirku Langmajera, architekta Milana Býčka, Kubu Prachaře, Marka Taclíka, strašně profesionálně k tomu přistoupil i Vojta Dyk. Až jsem z toho byl dojatý, že ti lidé, ať už byli kdekoli ve svých hvězdných životech nebo neživotech, tak přišli a pomohli mi," svěřil.

Padl dotaz i na jeho partnerku. Zajímalo nás, zda by podle něj zvládla herectví modelka Aneta Vignerová. A Petr ze sebe začal sypat slova vyznání. "Nevím, jestli by chtěla. Myslím, že Anetka zvládne leccos, je to výjimečný člověk, který se hnedtak nerodí. Proto jsem do ní zamilovanej. Je mi to trapný, protože normálně o těchhle věcech moc s médii nemluvím... Takže myslím, že Anetka zvládne všechno a klidně ji obsadím, když bude chtít. Ale nikam se nehrne, je svá, takovou zůstane a není pro ni problém nic," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám