Hlavní obsah
Článek

Hlavními hrdiny nové pohádky Zdeňka Trošky (70) Čertoviny, která vstoupí na začátku ledna do kin, jsou dva nešikovní čerti Popelák a Uhelák, kteří jsou vládcem pekel posláni za trest do světa, aby do měsíce přivedli každý jednu hříšnou duši. V rolích čertů se představí Jakub Prachař (40) a Dominick Benedikt.

„Můj čert je taková zakomplexovaná figura a nemá to v životě jednoduché, je takovej trochu zmatenej, “ říká představitel pravděpodobně prvního a jediného modrookého čerta v českém filmu, Jakub Prachař. „Zpočátku jsme uvažovali o tom, že by Jakub mohl dostat tmavé čočky, ale nakonec jsme ho nechali jako čerta modroočka,“ směje se Zdeněk Troška.

„Hlavním důvodem, proč jsem tu roli přijal, bylo Cimrmanovo desatero. Splnil jsem si devět bodů a chyběl mi ten desátý, a sice: Když hraješ čerta, nezapomínej, že máš ocas! Takže desatero mám splněné, a tím jsem završil svoji filmovou a televizní kariéru,“ žertoval Jakub Prachař.

V podobném duchu se nese i zbytek rozhovoru, který můžete vidět na videu. Někomu v něm může Kuba připadat jako arogantní fracek, ale věřme, že jde jen o specifický styl humoru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám