Hlavní obsah
Jakub Kynčl
Článek

Když si trojice úspěšných finalistek letošní Miss na dovolené v italském Jižním Tyrolsku vlezla ráno do bazénu, bylo štěstí, že místní měli tou dobou ještě hlubokou půlnoc. Jakoby se totiž na několik chvil vrátila drobná rivalita a dívky se snažily na focení co nejlépe nastavit a využít své ženské přednosti. A jestliže se v soutěži krásy Karolína Mališová umístila z trojice nejníže, v bazénu svými vnadami kralovala.

Historie českých soutěží krásy sice jistě pamatuje výrazně obdařenější vítězky, nicméně porota společně s diváky vítěznou trojici vskutku výborně namixovala. Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová (31) má bezchybnou sportovní postavu, které není co vytknout. Nějaký horňák by sice možná vznesl technickou připomínku, ale to by mohlo být asi tak vše. Jinak je totiž figura nové missky na výbornou. V restauracích se přitom zase až tak moc nekrotí. Když jí něco chutná, sní to, a nervy s kaloriemi si rozhodně nedělá. Vařené, pečené, smažené - je to jedno. Hlavně když nechybí sladká tečka.

Stříbrná Andrea Kalousová, Česká Miss World, je oproti zbylým dvěma dívkám drobnější, ale protože soutěž není pouze o modelingu, na který je třeba značná výška, nemusí si dělat starosti. Svou skoro až dětskou vizáží tak trochu klame. Princeznovským obličejem, který mísí šarm Andrey Verešové (43) a roztomilost Seleny Gomez (31), totiž už v životě zamotala hlavu nejednomu muži. Diety nedrží, ale svou linii si drží podobně jako její dvě kolegyně jednoduchým trikem. Od počátku soutěže se až na vzácné výjimky zcela vyhýbá alkoholu.

Nejženštější postavu má z vítězné trojice jednoznačně Česká Miss Earth Karolína Mališová, kterou zvolili televizní diváci. Možná velmi dobře postřehli, že mezi ostatními soutěžícími trochu vyčnívají její ženské tvary a výrazné boky. A jak byste mohli podle jejího plochého bříška tušit, je jí rozhodně lepší živit než šatit.

Poměrně hutné speciality místní ladinské kuchyně, které mísí poctivost tyrolské horské stravy a italskou ladnost, do obdařené Mališové, na rozdíl od všech ostatních, moc nepadaly. Od každého jídla si nabrala jen degustační porci a s nesmělým výrazem pozorovala, jak Nikol Švantnerová polyká smažené koule z bramborového těsta se zelím a posléze je zajídá raviolami plněnými špenátem, které byly ještě navíc přelité horkým domácím máslem. Inu, jihotyrolská strava má k té typické modelkovské přeci jen pořádně daleko...

Reklama

Další články

Načítám