Hlavní obsah
Jakub Kynčl
Článek

Nebyla to asi první věc, která vás napadla ve chvíli, kdy média informovala o zabití teroristy Usámy bin Ládina, ale dává smysl. Podle deníku Budapest Report totiž neoficiální zdroje informovaly o tom, že vévoda a vévodkyně z Cambridge, William (41) a Catherine, odložili svatební cestu kvůli doporučení amerických tajných služeb. Ty měly členy královské rodiny varovat, že Pentagon připravuje likvidační akci na Usámu bin Ládina.

Novomanželé by mohli být v zahraničí pro arabské teroristy až příliš snadným cílem. Zejména pokud by se rozhodli vydat na okružní cestu Jordánskem, což zdroje blízké královské rodině před svatbou naznačovaly. Catherine, dříve známá jako Kate Middleton, totiž v této zemi s rodiči jako malá několik let žila. Ve hře byla však i Keňa, Maledivy a několik dalších destinací.

Vojenská akce na amerického nepřítele číslo jedna byla plánována údajně už delší dobu, ale teprve 29. dubna, tedy v den svatby Williama a Catherine, dal americký prezident Obama k celé vojenské akci souhlas. Až do dne svatby se o zrušení či odložení líbánek vůbec nemluvilo, rozhodnutí přišlo jako rána z nebe bez udání jasnějšího důvodu až následující den, v sobotu. A důvod, že musí William do práce, působí ve světle nových událostí hodně chatrným dojmem.

Reklama

Další články

Načítám