Hlavní obsah
Článek

Louise Windsor známá ve Velké Británii spíše jako Lady Louise působila na slavnostní oficiální svatební fotografii jako magnet pro oko. Jejího šilhání si nešlo nevšimnout. Bohužel pro ní, nešlo o náhodné ujetí očí, ale o vážnou vadu. Sedmiletá dívenka totiž trpí tzv. exotropií, která způsobuje to, že oči (někdy jen jedno) ujíždí při zaostřování na nějaký objekt do vnější strany.

Exotropii je však možné chirurgickým způsobem napravit. Ale navzdory tomu, že v roce 2006 proběhla médii zprávy, že dívenka prošla 30minutovou operací, která ji měla vady zbavit, roku 2009 se ukázalo, že rodiče nakonec dceru na operaci neposlali.

Už porod malé holčičky byl extrémně problémový. Sophie, hraběnka z Essexu, při něm ztratila velké množství krve, stejně tak jako Louise. Došlo k předčasnému odloučení placenty, což ohrozilo obě na životě. Dívka tak musela být přivedena na svět nouzovým císařským řezem.

Vzhledem k tomu, že rodiče svého potomka drží běžně stranou od médií, bylo překvapením, že byla malá Louise nakonec vyslána dělat družičku na svatbě Williama a Kate. Lepší úvod do společenského života si však snad ani nemohla přát.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám