Hlavní obsah
Článek

Eva Burešová (30) se stala oblíbenou seriálovou herečkou především díky svým rolím v seriálech Slunečná a ZOO. A teď se její fanoušci mohou těšit na její první hlavní filmovou roli v komedii Ženy a život.

Burešová tentokrát ztvární postavu mladé a možná někdy až příliš naivní Elišky, které v práci chybí ostré lokty a ve vztahu zase přebývá slepá láska. Spolu se svou o poznání spontánnější sestrou Ilonou (Aneta Krejčíková) se vrhají do budování rodinného podniku. Stejně tak jako ale skřípe jejich podnikání, pokulhává také Eliščin vztah se samolibým sportovcem Petrem (Jakub Kohák (49)). To vše zpovzdáli sledují rodiče Elišky a Ilony, kterým jde v prvé řadě o blaho jejich dcer. Ty ztvárňuje Veronika Freimanová (68) a Jiří Lábus.

Snímek vznikal pod taktovkou režiséra Petra Zahrádky, který se v minulosti podílel na seriálech Letiště, Doktor Martin nebo Dáma a Král. Přestože natáčení filmu mělo původně odstartovat už na podzim roku 2020, tři dny před začátkem bylo zrušeno kvůli narůstající vlně pandemie covid-19. První klapka tak padla nakonec až o rok později.

„Kvůli nabitému natáčecímu plánu bylo nutné natočit některé podzimní scény v létě, a naopak letní v listopadu. Produkce tedy na konci srpna svážela ze širokého okolí všechny zežloutlé spadlé listy, které se aranžovaly na chodníky a do zelených stromů. V listopadu se zase suché listy na stromech přestříkávaly nazeleno. Pochopitelně ekologicky nezávadnou barvou,” vzpomíná na úskalí natáčení producentka a také scenáristka Zita Marinovová s tím, že diváci se mohou těšit na směsici humoru, dramatu, nečekaných zápletek a milostných propletenců.

Vedle odloženého natáčení se herci museli vypořádat také s dalšími zajímavými momenty. Například Jaromír Nosek (46), který v komedii ztvárnil jednu z vedlejších rolí, musel pokaždé dorazit o několik hodin dříve, protože mu maskérky a kostymérky na hlavu naplétaly umělé dredy. Jednoduché to neměl ani Jakub Kohák, představitel profesionálního sportovce Petra, který zase v jedné ze scén dostal po hlavě tenisovou raketou od tatínka Elišky v podání Jiřího Lábuse. Komedie Ženy a život zamíří do kin 12. května.

Reklama

Další články

Načítám