Hlavní obsah
Článek

Herec Jake Gyllenhaal (43) je jedním z nejvytíženějších herců v Hollywoodu. A to nemluvíme o jeho dalších aktivitách, které se skládají z řady reklamních kampaní pro přední světové značky. V pátek se o jeho talentu můžete ve 21 hodin přesvědčit na TV Seznam ve filmu Zkrocená hora.

O Gyllenhaalových hereckých schopnostech není nejmenších pochyb. Už jako dvacetiletý zazářil v kultovním filmu Donnie Darko, kde ztvárnil problémového teenagera. Proslavil se katastrofickým snímkem Den poté, ale za zmínku stojí i řada filmů, v nichž se známý krasavec změnil k nepoznání.

Ukázkovým příkladem je Slídil o senzacechtivém novináři. Pro tuto roli Jake rapidně zhubl a s odpudivě mastnými vlasy budil hrůzu. Naopak velmi přitažlivý byl jako svalovec ve snímku Bojovník, kde ztvárnil boxera Billyho Hopa. Divačky zaujal i ve filmové adaptaci úspěšné počítačové hry Princ z Persie.

V příštím roce se můžeme těšit na Gyllenhaala například v roli padoucha Mysteria v nejnovějším Spider-Manovi. Spekulovalo se dokonce o tom, že je Gyllenhaal žhavým kandidátem na roli příštího Batmana. Na jeho filmové role se podívejte v galerii.

Ve kterém filmu byl Jake Gyllenhaal nejlepší?
Donnie Darko
9,7 %
Zkrocená hora
20,1 %
Princ z Persie: Písky času
46,7 %
Slídil
6 %
Bojovník
17,5 %
Celkem hlasovalo 537 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám