Hlavní obsah
Článek

Zatímco celý svět nemluví o ničem jiném, Chris Rock o facce na Oscarech doposud mlčel. 30. března nicméně zahájil své turné po USA, a tak se dalo čekat, že na to dojde.

„Jaký jste měli víkend?“ zahájil svůj bostonský stand-up, jehož audio zveřejnil web magazínu Variety. Následovala salva smíchu od publika.

„Pokud jste přišli kvůli tomu, k té sra*ce jsem zatím nic nenapsal, mám připravenou show, kterou jsem dal dohromady ještě před víkendem,“ upozornil diváky hned v úvodu.

„Ještě to vstřebávám. Ale eventuálně k tomu něco řeknu. A bude to vážně vtipné,“ dodal k věci s tím, že je rád, že je zase mezi lidmi a může vtipkovat.

Bostonská show, stejně jako další z jeho turné, byla beznadějně vyprodaná. Po oscarovém fiasku šly lístky doslova na dračku.

K incidentu došlo, když Rock, proslulý svým nekorektním humorem, předával cenu v kategorii dokumenty a vystřelil si z holohlavé Jady Pinkett Smith (52), která trpí alopecií.

„Jado, nemůžu se dočkat, až vyjde G.I. Jane 2,“ řekl herečce. Ta protočila oči, její manžel Will Smith (55) se vtipu smál, poté se ale zvedl, došel za Rockem na pódium a dal mu facku. „Neber si jméno mojí ženy do svý zas*aný huby,“ reagoval ještě Smith už z hlediště. Kolegovi pak větu zopakoval, když se bránil, že šlo o vtip.

Rock situaci ustál se slovy, že šlo o „největší moment v televizní historii“. Neprodleně po incidentu odmítl podat trestní oznámení, přestože o něm bylo Policejní oddělení Los Angeles vyrozuměno.

Akademie nyní uvedla, že Smithe po incidentu požádala, aby ceremoniál opustil, ale on odmítl. Pak získal svého prvního Oscara a během děkovné řeči se rozplakal a omluvil se Akademii a nominovaným kolegům. O den později se prostřednictvím Instagramu omluvil Rockovi. Akademie zahájila ve věci disciplinární řízení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám