Hlavní obsah
Článek

Když dostala Emma Smetana (36) padáka z TV Nova, začalo se v mnoha médiích spekulovat o tom, že v televizi potřebovali uvolnit místo pro její kolegyni Ivetu Vítovou (40), které končí mateřská dovolená. My víme, že Iveta má mateřskou naplánovanou do září, ale přesto nás zajímalo, jakou reakci tehdy od zaměstnavatele dostala.

"Reakce byly spíš od novinářů. Emma odešla z Novy a automaticky se začalo řešit, kdo ji nahradí. Ale asi nebyl důvod ji hned nahrazovat, nejsem v práci, tak nevím, co se tam děje. Spíš novináři začali spekulovat, kdo bude místo ní a jestli se vrátím," řekla nám Iveta na trochu hektické akci, kde byla s dcerou spolu s dalšími známými tvářemi vybírat nové botičky.

"Nejsem člověk, který by se měl vracet už teď, mateřskou mám ještě na půl roku. Samozřejmě, kdyby to hořelo a zavolali mi, že mne potřebují, tak to asi přehodnotím. Dala bych to, protože o tu práci nechci přijít. Naštěstí se tak nestalo, takže mám ten půlrok ještě pro sebe. Čekají nás prázdniny a dovolená, chystáme se, že pojedeme karavanem k moři. Takže se ještě nevracím a upřímně si nemyslím, že někoho v televizi hledají," mínila Iveta.

Jen aby tam pro Ivetu ještě vůbec místo měli, strachovali jsme se, a proto jsme se Ivety zeptali, zda se jí z Novy ozvali, když se tato kauza začala řešit. "Jen se do pořadu Volejte Novu řešilo, abych dala svoje vyjádření. Tam jsem řekla v podstatě to, co říkám vám. Samozřejmě se těším do práce, ale pokud to jde, tak ještě budu doma," upřesnila Vítová.

Vzhledem k tomu, že Emma dělala i večerní zprávy, nikoli jen polední a odpolední jako Iveta před odchodem na mateřskou, zajímalo nás, zda je po návratu z mateřské připravena i na tento post, který je i časově náročnější? "Všechno je to o nějakých kompromisech. Byla by to nabídka, která se neodmítá. Na druhou stranu nejsem takový kariérista, který by dával přednost práci před rodinou. Samozřejmě bych za to byla ráda, nebudu říkat, že ne, ale asi by hodně záleželo na tom, jak by to bylo časově náročné, kolik dní v týdnu by to bylo a jak by se to vyřešilo s hlídáním Anetky," zadumala se Iveta.

A co by se stalo, kdyby Iveta Vítová v průběhu půl roku opět otěhotněla? "To by se mi mateřská asi protáhla trochu na dýl," smála se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám