Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Výročí tragického skonu Ivety Bartošové (†48), která 29. dubna 2014 spáchala sebevraždu, samozřejmě citlivě prožívá Zdeněk Macura (49), jehož ambicí bylo zpěvačku zachránit a poskytnout jí stabilitu. To se mu bohužel nepodařilo.

Macura v minulosti upozorňoval na problémy v soužití Ivety s Josefem Rychtářem (65), což se samozřejmě jejímu manželovi nelíbilo. Ode dne, kdy Bartošová ukončila život na železniční trati, už uběhlo pět let. Zdeněk se ale nad touto tragickou událostí stále zamýšlí a dívá se na ni s pochybami.

„Když vezmu všechny dostupné informace, svědectví různých lidí a vlastní osobní zkušenost s člověkem, který je ten jediný klíčový, kdo oběť vlakového neštěstí mohl identifikovat, nezbývá mi než sám za sebe považovat zprávu o tom, že Iveta Bartošová zemřela při vlakovém neštěstí, jako nepotvrzenou a nedůvěryhodnou,“ řekl nám Macura.

Znamená to snad, že Iveta stále žije? „V žádném případě netvrdím, že Iveta Bartošová žije nebo něco podobného. Já jen informaci, že Iveta Bartošová zemřela při vlakovém neštěstí nemohu považovat za potvrzený fakt. Neříkám, že se to tak nestalo, ale vnitřně mi nezbývá než považovat to za nepotvrzený fakt,“ objasnil své stanovisko blízký přítel Bartošové, který letos utrpěl mrtvici.

Dále uvedl, že při podobných neštěstích se provádí test DNA. V případě Ivety je ale podle něj vše velmi komplikované: „Vzhledem k tomu, že mám za to, že k testu je potřeba součinnost zase stejné osoby, a byl tu enormní tlak ze strany médií, nemohu mít důvěru ani k výsledkům testu, pokud byly zveřejněny.“

Bartošová je stále v jeho myšlenkách. „Na Ivetu myslím často. Pozitivně,“ uzavřel Zdeněk Macura své vzpomínky.

Reklama

Další články

Načítám