Hlavní obsah
Článek

To, o čem si lidé delší dobu šeptali, se ukázalo jako pravda. Přítel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) (53) má za sebou opravdu kriminální minulost. "Byly to tři roky. Trest jsem si odpykal do poslední hodiny. Neměl jsem žádnou úlevu, za svou chybu jsem společnosti zaplatil," myslí si Rychtář.

"Za moji minulost se nestydím. Když mi bylo nějakých osmnáct let, dostal jsem se do špatné party, dělal jsem různé věci a skutečně jsem se dostal i do rozporu se zákonem. Tenkrát mě stíhali za paragraf... rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví," prozradil deníku Aha! ochránce Ivety. Minulý týden ale informace ještě popíral. Prý proto, že mu to nepřipadalo důležité a správné.

A co vlastně rozkradl? "V tu dobu jsem pracoval v Kovošrotu, kde jsem odcizil nějaké věci, které měly jít do hutí. Škoda byla přesně 19 600 Kčs," vzpomíná. Později pracoval i u policie a musel o své počestnosti přesvědčit nejen kolegy, ale i lidi ve svém sousedství.

"Říčany nejsou zrovna malé město, takže získat zpět důvěru bylo těžké," uvádí Rychtář, který o svém škraloupu z mládí informoval už i Ivetu. "Šel jsem s pravdou ven i proto, aby Iveta viděla, že jsem se musel zvednout z daleko většího bahna, než v jakém je ona. Pokud má tedy člověk vůli a snahu," uzavřel Josef Rychtář.

Reklama

Další články

Načítám