Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Ivetě Bartošové (†48) podal pomocnou ruku a navzdory varování o její nespolehlivosti se jí pokusil vrátit ztracenu popularitu. Jarek Šimek (50) toho ví o soukromí tragicky zesnulé zpěvačky opravdu hodně. Dodnes na ni s láskou a úctou vzpomíná.

„Ivetu si připomínám prakticky každý den, protože jsem s ní zde v mém „bytostudiu“ prožil fajn okamžiky jak pracovní, tak i přátelské. Pro mě neodešla nikdy. Stále ji zde vidím a cítím,“ řekl nám Jarek, který stojí za duetem S Tebou se neloučím. „Do smrti budu vděčný, že jsem se s ní pracovně střetnul a mohl pro ni napsat písně, které teprve časem získávají mnohem větší hodnotu a význam než tehdy. Iveta v mém srdci navždy zůstává princeznou popu,“ dodal.

Iveta Bartošová a Jarek Šimek: S tebou se neloučím

Spolupráce s Bartošovou začala už v době, kdy byl jejím partnerem Jiří Pomeje (†54). Jarek tak byl svědkem nepříjemných chvil, kdy se hroutilo jejich manželství. „Nikdy jsem jí do soukromí nemluvil, to byla její věc, naopak jsem se toho rozvodu bál, aby jí to psychicky neublížilo. Řešila to s Jirkou telefonicky u mě ve studiu, kdy dokonce přišel i Jirkův dobrý kamarád Pavel Pásek. Iveta si stála za svým a Jirka Pomeje mi pak dával rozvod za vinu,“ zavzpomínal zpěvák. „Tolikrát jsem Jirkovi chtěl vysvětlit, že se tak Iveta rozhodla už v době, kdy se mnou prakticky ještě nenatáčela, ale to už bohužel nestihnu,“ uzavřel vzpomínky na problémové manželství.

Nahrávání s Ivetou bylo pro Šimka splněným dětským snem: „Oba jsme se obdivovali fandili si jako zpěváci. Skvěle nám ladily hlasy dohromady a taky jsme se spolu hodně nasmáli. Iveta totiž měla skvělý smysl pro humor.“

Jarek má za sebou zdravotní potíže. V těžkých chvílích myslel právě na Ivetu. „Došlo mi, jak těžké to pro ni muselo být a docela jsem ji i v některých ohledech začal rozumět,“ soucítí Šimek, který stále nahrává nové písně a natáčí k nim videoklipy. „Raduji se ze života, vzal jsme si psa z útulku v Tróji. Ben mi přinesl neskutečné štěstí do života. Už chápu, proč Iveta tolik milovala čtyřnohé mazlíčky,“ řekl o svém soukromí.

Ukázka videoklipu k songu Chci s Tebou vzlétnout

Reklama

Další články

Načítám