Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Před několika roky přijali Ivetu Bartošovou (†48) do rodiny, aby jí pomohli v těžkých chvílích, nakonec to dopadlo tak, že je bývalá fungující familie v troskách. Ale úplně do základů! Nejenže Josef Rychtář (65) odešel od své ženy Dariny Nové (66) za zpěvačkou, která se na pouhých sedm měsíců stala jeho manželkou (pak zemřela), nyní došlo i k definitivnímu zpřetrhání vztahů mezi rodiči a dětmi!

Není to žádná nová událost, vztahy jsou mezi nimi napjaté už delší dobu, ale blíží se rozuzlení. V současnosti se soudy zabývají důsledky velkého rodinného rozkolu. Na jedné straně stojí Darina Nová se synem Pepou, na straně druhé Josef Rychtář s druhým synem Janem Rychtářem. A zatímco ohledně vdovce po Bartošové probíhá soudní spor kvůli jeho vyplacení z podílu na domě Nové (patří mu pět čtyřiadvacetin vily v Říčanech), v tom dalším se snaží Darina Nová soudně vystěhovat Jana Rychtáře ze svého domu.

„Každou matku by to muselo trápit. Naše vztahy jsou bohužel nadobro zpřetrhané, jsme pro sebe naprosto cizí lidé. Za to mohu bohužel děkovat bývalému manželovi, že to došlo až takhle daleko. Chci se už obklopovat pouze lidmi, které mám ráda a mohu se na ně spolehnout,“ řekla nám před časem Darina. Mladšímu synovi Honzovi vždy vyčítala, že se jí před otcem nikdy nezastal a že byly chvíle, kdy by to milující dítě udělalo, přestože by na rozpory rodičů mělo jakýkoli názor. Málokdo si prý dokáže představit to, co si musela Darina Nová vytrpět za příkoří.

Před rokem jí tak došla trpělivost a Honzovi oznámila, že si musí s přítelkyní a jejich dítětem najít jiné bydlení. „Bylo mi jasně řečeno, že nejsem jeho babička,“ tvrdila Nová. Syn se však prý doteď k vystěhování neměl, a tak došlo k soudu. Podle deníku Aha! u včerejšího jednání zazněla informace, že dívka Honzy Rychtáře čeká druhé dítě. Na stěhování to ale nic nemění, na bydlení ve vile nemá mladší syn Dariny a Josefa Rychtáře právní nárok.

Poté, co se jí podaří dostat z domu mladšího syna i exmanžela, který bůhvíproč na pozemku stále pobývá ve své firmě, plánuje do Říčan přestěhovat staršího syna Josefa. Ten při ní drží, i když ne vždy a za každou cenu. Byly i chvíle, kdy ji zkritizoval, když si myslel, že není v právu. S otcem má však vztahy na bodu mrazu, a dokonce si změnil příjmení, aby se za ně nemusel stydět.

S bratrem má také vztahy na štíru. I kvůli jeho chování k matce. Mezi Josefy a bratry došlo k mnoha šarvátkám a třeba ponižující a urážlivé esemesky, které byl táta schopný poslat svému prvorozenému synovi, by zamrazily každého.

A tohle všechno se stalo vlastně jen kvůli tomu, že kdysi jedna rodina vyslyšela SOS volání zpěvačky s problémy. Zatímco Darina celou dobu tvrdí, že to ale nakonec byl její bývalý muž, který rodinu neochránil, a naopak ji svým často až nepříčetným chováním rozbil, Josef Rychtář to samozřejmě odmítá a viní úplně ze všeho svou ex. Za její zmlácení byl ale dokonce odsouzen Nejvyšším soudem, takže je otázka, komu se dá spíš věřit.  Ani jeho chráněnec Jan Rychtář (minimálně dřív pracoval pro tátovu firmu, a byl tak na něm finančně závislý) nevnímá výtky vůči sobě jako opodstatněné.

Reklama

Další články

Načítám