Hlavní obsah
Článek

Když se poznal s Ivetou Bartošovou (†48), měl práci softwarového inženýra, solidní plat a jako spořivý svobodný mládenec měl i něco našetřeno. Dnes obrací každou korunu, a aby měl na živobytí, musí jezdit jako taxikář!

Řeč je o Zdeňku Macurovi (49), bývalém příteli zesnulé popové princezny. Tu se ale tak srdnatě snažil zachránit, že si zkazil pověst, přišel nakonec o práci a tím pádem i o jistý solidní příjem. O nové zaměstnání v Česku nezavadil.

„Stigma 'toho od Bartošové' znamenalo, že mi na pohovorech i na rovinu říkali, že by měli zájem, ale vzhledem k okolnostem, že jde o mě, tak mě nemůžou přijmout,“ řekl Super.cz Macura. Štěstí zkoušel jeden čas i v Anglii, ale práci pro mezinárodní obří firmu označil za neúnosnou a raději se vrátil do Čech.

„Nakonec to dopadlo tak, že řídím něco jako taxi. Mám mobilní aplikaci, přes kterou si mě lidé objednávají, a musím říct, že se divím taxikářům, kteří si stěžují, že si vydělají málo. Jsem spokojený, není to špatné. Jsem svým pánem, jezdím, kdy si sám určím, a výdělek není opravdu špatný,“ pochvaluje si Macura. Ten má sice dům v Líbeznici u Prahy, takže papírově je milionář, ale kvůli své povaze, že chce lidem pomáhat, v něm ubytovává lidi v nouzi. Někteří z nich mu platí jen občas. Kvůli tomu měl dokonce jeden čas i odpojenou elektřinu.

„Dobré na té práci je, že se od pasažérů dozvídám spoustu zajímavého. Opět jsem se něco nového naučil o lidech. Jsou na mě milí, často mě poznávají, chtějí si se mnou fotit selfíčka a podobně. Ještě jsem s nimi neměl negativní zkušenost,“ svěřil se nám Macura, který nedávno soutěžil v pořadu VIP Prostřeno, kde se sblížil s Reginou z VyVolených. Strávili spolu dokonce i Štědrý večer.

Macura, který si na podzim dělal i taxikářskou koncesi, aby mohl nabírat do vozu i cestující takzvaně z ulice, se snažil co nejdéle nový džob, který má už pár měsíců, utajit, aby snad náhodou společnost, pod niž jezdí, jeho „popularita“ nějak nevyděsila a nezbavila se ho.

Reklama

Další články

Načítám