Hlavní obsah
Článek

Kulinářský pořad Prostřeno bude příští týden patřit celebritám, ale takový Zdeněk Macura (49) si u plotny rozhodně nepočíná obratněji než řadoví občané České republiky. Pokud čekáte na oběd návštěvu, jíž se chcete co nejrychleji zbavit, můžete se inspirovat jeho pokrmy.

Zdeněk se kvůli věčnému boji s násilím páchaném na ženách u sporáku příliš neohřeje, takže z něj kulinářský mistr nejspíš nikdy nebude. Skromný inženýr přesto přijal nabídku do Prostřena, kde měl za úkol nasytit manžele Krampolovy, Reginu z VyVolených, Pavla Novotného a Zdeňka Podhůrského. Zvláště v případě brněnské poustevnice to byl nesnadný úkol, protože bývalá striptérka odmítá živočišné produkty, pokud nejsou v bio kvalitě.

Menu strážného anděla Ivety Bartošové (†48) opravdu není pro slabé povahy. Zdeněk měl jediné štěstí, že Prima nepozvala i Pohlreicha, protože jinak by jeho zlatem lemované talíře letěly z okna i s toxicky vyhlížejícím obsahem. Macura se nejspíš řídil známým rčením, že člověk jí i očima, ale servírování určitě nepatří k jeho přednostem.

Jako předkrm se bude podávat Jednohubkové poselství. Hostitel byl velmi kreativní a z nakrájených rohlíků ozdobených lahůdkářskými produkty sestavil slovo „Čau“. Jeho počin mu přišel tak vtipný, že navrhl skládání slov z jednohubek i v rámci zábavy, ale nakonec naštěstí přišla Marie Pojkarová (68).

Po příliš husté čočkové polévce přijde opravdové peklo na talíři. Kříženec hlavonožce a zákeřného mimozemšťana měl představovat sluníčko, ale takhle děsivě střed naší planetární soustavy nevypadá ani v katastrofických sci-fi filmech.

„Doprostřed dáme hromádku brambor, na ni jeden kousek masíčka v oválném tvaru, pak přidáme rozpůlené cherry rajčátko, ze kterého uděláme očička. Červenou pusinku můžeme naaranžovat malou papričkou. Do tvaru paprsků můžeme dát kousky masa a zeleniny,“ líčí Macura svůj recept jako zaklínadlo ze zakázané alchymistické příručky. Výsledný dojem nezachrání ani hruškový koláč, jemuž se nějak nepodařilo držet pohromadě.

Jaký pokrm z repertoáru Zdeňka Macury byste chtěli ochutnat?
Jednohubkové poselství
2,9 %
Čočkovou plévku
2,4 %
Masové sluníčko
2,6 %
Hruškový koláč
6,3 %
Raději budu držet hladovku...
85,8 %
Celkem hlasovalo 12176 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám