Hlavní obsah
Článek

Nedávno zesnulý vizážista slavných Ivo Špes (†54), který spáchal sebevraždu tak, že se otrávil výfukovými plyny, byl shodou okolností při posledním focení podobně tragicky zesnulé Ivety Bartošové (†48). „Skvěle si rozuměli. Práce s nimi byla jedna radost,“ vzpomíná na oba fotograf Miloš Schmiedberger.

„Půl roku před smrtí se naposledy nakopla a měla chuť pracovat. Domluvili jsme se po delší době na focení a na líčení jsme si pochopitelně vzali Iva. Ona s ním pracovala řadu let, já také. Už při videoklipu Láska je láska Lucie Bílé ho pověst předcházela. Byl to špičkový vizážista,“ říká Schmiedberger.

„Oba na focení přišli až neuvěřitelně dobře naladění. Když jsem si ale odvedl Ivetu do ateliéru, všiml jsem si, že Ivo seděl v koutě naprosto proměněný. Jako hromádka neštěstí. S Jirkou Krampolem jsem ho zažil párkrát při natáčení Nikdo není dokonalý, líčil tam třeba Evu Urbanovou. Během práce ožil, byl veselý, všechny bavil, ale když skončil kontakt s klientem a lidmi okolo, sedl si do kouta a koukal do prázdna. Byl melancholický, jako by mu něco chybělo. Něco ho asi trápilo. Když jsem se ho na to ptal, radši to zapovídal a opět se rozzářil. Jestli byl ve skutečnosti introvert a držel to léta v sobě, muselo to bohužel jednoho dne řachnout,“ myslí si uznávaný fotograf. A přidal krátkou vzpomínku i na Ivetu, za kterou se Špes nedávno vydal.

„Vzpomínám si, že po líčení byla smutná, že dříve ji líčil romanticky a teď tak tvrdě. Těžký život se na ní ale podepsal a podle mě jsme oba odvedli skvělou práci. O to víc jsem zíral na to, že dva měsíce poté už vypadala jako s odpuštěním ruina z koncentráku. Doteď je mi z toho smutno. A děsí mě, jak si oba vybrali podobný odchod ze světa,“ dodal Miloš Schmiedberger. Přečtěte si také, jak o ní hovořil v době krátce po samotném focení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám