Hlavní obsah
Článek

Kdyby Iveta Bartošová (†48) byla ještě naživu, asi by nestačila zírat! Nejenže se našli různí podnikavci, kteří se po její smrti snaží na její slávě vydělat (i Josef Rychtář slibuje knížku o životě s ní, přísahá ale, že výdělek dá charitě), navíc ji chtějí posmrtně i poškodit a fanoušci si tak nemohou poslechnout její hity.

Své o tom ví třeba skladatel a dlouholetý Ivetin kamarád Jarek Šimek (50). Ten vydal její posmrtné album Iveta naposledy za symbolickou cenu, aby po vlně šíleností kolem zesnulé zpěvačky konečně někdo hudebně uctil její památku a mohli si ho dovolit opravdu všichni.

Na albu, jehož vydání za života odsouhlasila sama Iveta a posvětila ho i její rodina, jsou songy, které si fanoušci oblíbili, namátkou krásná balada Chci s Tebou vzlétnout nebo mrazivý duet o umírání S Tebou se neloučím. Jenže když si je chtějí fandové přehrát na internetu, mají smůlu!

„Jsem neskutečně rozčarovaný, tohle je fakt prasárna. Už se stalo několikrát, že nejznámější videoserver zakázal písničky z desky, které jsem tam umístil na přání příznivců Ivety. Vždy si je ale začne nárokovat nějaký nadnárodní hudební kolos, jakýsi robot nebo člověk z vydavatelství si řekne, že to patří jim, nahlásí to té službě a ta jim slepě věří, proto songy vymaže,“ rozčiluje se Šimek.

„Už několikrát jsem doložil všechny doklady a písně se vrátily, ale stále se to opakuje. Je drzost, že moje práva pořád někdo porušuje. Štve mě to z principu a také z toho důvodu, že ze mě prakticky dělají zločince. Jako bych ve studiu netrávil desítky a stovky hodin, neskládal, nenahrával, nic. A chudáci lidé, kteří mají Ivetu rádi. Ti jsou z toho nejvíc zmateni,“ dodal Jarek, jehož poslední hudební pocta Bartošové se na dlouhou dobu umístila na nejvyšších příčkách prodejnosti a překonala i největší světové hudební hvězdy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám