Hlavní obsah
Článek

Podnikatelka Ivana Trump (†73), rozená Zelníčková, byla první Češkou, která byla vdaná za amerického prezidenta. Tedy přesněji za budoucího prezidenta, protože v osmdesátých letech Donald Trump (70) o prezidentování možná ani nesnil.

Titulem první dáma se však Ivana honosit nikdy nebude, protože se s novým americkým prezidentem Donaldem Trumpem roku 1992 rozvedla. I tak má Trump prostřednictvím svých dětí nadále hodně blízko k naší zemi a Ivana je bezesporu osudovou ženou jeho života. Ve Zlíně stále žije babička Donaldových dětí a jeho bývalá tchyně Marie Zelníčková (90), za kterou jezdí vnoučata Ivanka, Donald junior a Eric.

Nejstarší Trumpův syn Donald se dokonce v minulosti nechal slyšet, že mluví plynnou češtinou. Bývalá československá lyžařka Ivana Zelníčková se za Trumpa provdala roku 1977 (byl to její druhý manžel).

Brzy se z ní stala úspěšná podnikatelka v realitách, která s Donaldem vytvořila vyhlášený prominentní pár patřící k ozdobám každé velké společenské akce. Roku 1990 byla v USA vyhlášena hoteliérkou roku. Dnes je nejen trojnásobnou maminkou, ale i sedminásobnou babičkou, jež si umí užívat života. Celkem byla čtyřikrát vdaná a je známá tím, že si v pokročilém věku potrpí na zajíčky.

Ač vůbec nechtěla, svému exmanželovi Donaldovi zavařila v prezidentské kampani. Ve své starší knize totiž Trumpa obvinila ze znásilnění. To se mělo odehrát v době, kdy byli ještě manželé. Nakonec svá slova z knihy mírnila s tím, že se jednalo nikoliv o znásilnění, ale zneuctění, protože jí prý manžel neposkytoval stejnou lásku a něhu jako na začátku vztahu. Termín znásilnění podle Ivany neměl nic společného s jeho doslovným významem.

Ivana Trump má každopádně s novým americkým prezidentem dobré vztahy a celá rodina se často schází. V prezidentské kampani mu samozřejmě vyjádřila podporu, byť první dámou bude jiná žena. Na prominentní post se už třese současná Trumpova manželka, bývalá modelka slovinského původu Melania (46).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám