Hlavní obsah
Článek

Kdokoli se setká s Ivanou Jirešovou (47), bude rázem nabitý pozitivní energií. Zdá se, že si herečka stále žije na obláčku radosti a v životě ji nic netrápí. Pravdou ale je, že i představitelka barmanky Lucie ze seriálu Ordinace v růžové zahradě si prožila temné období. V minulosti ji ohrožovala rakovina.

„V osmnácti jsem měla problémy s děložním čípkem. Bylo to takové ožehavé, prošla jsem třemi zákroky,” zavzpomínala na minulost herečka, která jako teenagerka nepřipouštěla závažnost situace: „V té době jsem si ale nějak neuvědomovala, co se přesně děje, nějak jsem s tou nemocí přímo nebojovala. Jednou jsem šla k doktorovi a něco se stalo, pak jsem šla podruhé a potřetí a bylo vyřešeno.”

Od té doby je Jirešová pod pravidelným dohledem lékařů a je ráda za to, že ji její lékař každý rok upozorní textovou zprávou na to, že by měla dorazit na kontrolu. „Vždycky se snažím do poslední chvíle dělat, že se nic neděje, ale vím, že to není správný přístup. Díky mému doktorovi mám jistotu, že se nic nezanedbá,” říká Ivana.

Jirešová se rozhodla pomoct ženám, která neměly tolik štěstí jako ona a zhoubná nemoc u nich propukla do té fáze, že se musely nechat léčit a přišly o vlasy. Známá herečka se totiž stala patronkou kampaně "Silná a krásná", která má za cíl vyrábět paruky na míru z pravých vlasů pro onkologické pacientky a navrátit jim zpět ztracenou sílu a sebevědomí, které jim nemoc vzala. Do projektu se může zapojit každý, stačí do svého nákupního košíku v jistém hypermarketu přidat produkty konkrétní vlasové značky. Z každého zakoupeného produktu poputuje deset korun na výrobu paruk na míru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám