Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Diváci Ordinaci v růžové zahradě sledují už od roku 2005. Jednou z nejoblíbenějších seriálových postav je pediatrička Běla Valšíková, již hraje Zlata Adamovská (65).

Populární herečka sestavu Ordinace rozšířila už v roce 2006. Tehdy se její postava ještě jmenovala Páleníková. Zlata nemohla chybět na natáčení epizody s pořadovým číslem 1000. Původně Nova plánovala, že odvysílá pouhých 34 dílů. Diváci si však vyžádali pokračování a seriál pokročil do druhé tisícovky.

„Ordinaci bych přála, aby to s námi diváci vydrželi, abychom měli co hrát, aby je zajímaly příběhy, které jim vyprávíme, aby herci a kolegové byli stále tak dobří, jako jsou,” řekla na jubilejním natáčení Adamovská, která v seriálu hraje se svým manželem Petrem Štěpánkem.

Hereckému páru to v soukromí klape, podle scénáře se už ale Zlata a Petr v Ordinaci rozvedli. „Za pět set dílů se třeba zase vezmeme, jestli se toho dožijeme,” vtipkoval Štěpánek.

Kromě představitelky Běly Valšíkové se ve výroční epizodě objeví i tři herci, kteří v Ordinaci účinkují nejdéle. Jedná se o Petra Rychlého (58), Ivanu Jirešovou (47) a Ladislava Ondřeje. „Ordinace pro mě znamená moc, díky ní jsem se mohl lidem prezentovat jako herec, do té doby mě znali jen jako moderátora. Původně moje role byla psána jako vedlejší na deset dílů, nakonec se z toho stala hlavní postava. Z toho mám pořád velkou radost,” zavzpomínal Rychlý, který hraje Čestmíra Mázla.

Reklama

Další články

Načítám