Hlavní obsah
Článek

14. července si fanoušci připomínají nedožité 82. narozeniny našeho nejpopulárnějšího zpěváka Karla Gotta (†80). Při té příležitosti vychází jeho dlouho očekávaná autobiografie Má cesta za štěstím.

Přestože se národem milovaný Zlatý slavík snažil knihu před smrtí kompletně dokončit, nezdařilo se to, některé materiály a fotografie získávala jeho žena Ivana Gottová (48) ještě dlouho po jeho odchodu.

„Poté, co jsem musela najít sílu na organizaci pohřbu a pietního rozloučení, jsem neměla několik měsíců energii se ke knize vrátit. První dny a týdny jsem se potřebovala věnovat především dětem, kterým odešel tatínek a na které jsem kvůli intenzivní péči o manžela před jeho odchodem neměla moc času. Pak jsem se ale vrátila k práci,“ uvedla v rozhovoru k vydání knihy Gottová.

Zpětně vnímá období, kdy pracovala na knize a filmu Karel, který kvůli covidu stále čeká na svou premiéru, jako formu terapie.

„Mnohokrát jsem viděla původní sedmihodinovou, ještě nesestříhanou verzi. Byl to pro mě vlastně určitý druh terapie, obklopila jsem se na rok a půl Karlem zcela – denně jsem slyšela jeho hlas, viděla všude kolem jeho fotografie, archiválie, jeho texty,“ svěřila Ivana.

To, s čím vším se Karel Gott ve své knize Má cesta za štěstím svěřil, nečekala ani jeho žena. „Jeho upřímnost a otevřenost mě samotnou překvapily,“ dodává Gottová.

K autobiografii bylo natočeno video k představení knihy, které nahradí oficiální křest. Ten si vdova bez přítomnosti autora a svého manžela nepřála. Knihu představilo 8 známých mužů, kteří byli zpěvákovi blízcí, ať už jako kamarádi nebo kolegové. Náhodné úryvky z knihy přečetl Jiří Bartoška (77), Vojtěch Dyk (38), Oldřich Kaiser (68), Jiří Macháček, Karel Šíp (78) nebo Michal David (63).

Reklama

Další články

Načítám