Hlavní obsah
Článek

Pandemie koronaviru opět posunula plánované projekty s odkazem zpěváka Karla Gotta (†80). Fanoušci si tak musí počkat nejen na koncerty, dokument, ale i autobiografii o Karlu Gottovi.

„Velice mě mrzí, že všem manželovým příznivcům, i těm, kteří se na plánované projekty těšili, musím oznámit, že se dokumentární film Karel, vzpomínkové koncerty Pocta Karlu Gottovi i jeho knižní autobiografie posunují. Rozhodla jsem se tak po dlouhé a zralé úvaze, a to zejména z důvodu přetrvávající pandemické situace v ČR i ve světě spojené s onemocněním covid-19. Pevně však věřím, že mě v zájmu zdraví nás všech pochopí,“ oznámila Ivana Gottová (48).

Jak to bude s autobiografií?

Na autobiografii Karla Gotta se ještě nedávno pilně pracovalo. Vzhledem k tomu, že Ivana Gottová získala ještě během uplynulého roku velké množství unikátních fotografií a dokumentů, které dosud nikdy nebyly zveřejněny, protáhl se termín dokončení knihy. Nyní už ale práce na obrazové dokumentaci finalizují.

„Jsem si velmi dobře vědoma toho, že žádná jiná autentická autobiografie mého manžela Karla Gotta už nebude vydána. Cítila jsem proto povinnost tyto materiály veřejnosti v knize poskytnout. Byla by veliká škoda, kdybych o ně manželovy příznivce ochudila,“ nechala se slyšet Gottová.

Charlotte Gottová zpívá s tatínkem Zvonky štěstí

Už teď ale fanouškům prozradila, na co se mohou těšit. „Mohu již nyní prozradit, že kniha bude velkoformátová a bude obsahovat na 700 stranách kromě manželových textů, které stihl dopsat ještě za svého života, také okolo 1700 fotografií a dokumentů. Věřte mi, že knihu dokončuji s celým týmem s nejlepším vědomím a svědomím tak, aby tady po zesnulém manželovi zůstala důstojná památka a byla přesně v souladu s jeho představami, a aby z ní měla radost nejen celá jeho rodina, ale především vy, jeho věrní příznivci a drazí fanoušci,“ dodala Gottová.

Finální termín vydání knihy bude směřován na léto 2021 k nedožitým 82. narozeninám Karla Gotta.

Kdy vstoupí do kin dokument Karel a uskuteční se vůbec vzpomínkové koncerty?

Také dokumentární film Karel má nový termín premiéry. Pokud vše dobře dopadne, vstoupí do kin letos 30. září.

A jak to bude s koncerty Pocta Karlu Gottovi? Tam vdova po nejslavnějším českém zpěvákovi letošní termíny raději rovnou odpískala, protože nikdo neví, jak se pandemie koronaviru vyvine dál.

Oficiální trailer filmu Karel

„Obáváme se, že hromadné akce a koncerty budou v nejbližší době ještě velice omezené. Abychom nemuseli snižovat počet míst v O2 areně a aby se vzpomínkových koncertů Pocta Karlu Gottovi mohli zúčastnit všichni, kteří si zakoupili vstupenky, rozhodli jsme se o přesunutí termínu na červen příštího roku,“ vysvětluje Ivana Gottová. Koncerty se uskuteční 19. a 20. června 2022. Vstupenky zakoupené na původní či náhradní termíny koncertů, zůstávají i nadále v platnosti a není třeba je vyměňovat.

„Doufám, že pandemická situace se bude lepšit a že se život začne postupně vracet do normálu. Děkuji všem, kteří mi neustále posílají krásné dopisy, emaily a vzkazy, a ze srdce si přeji, aby všichni, kteří měli našeho milovaného Karla rádi, naše rozhodnutí pochopili. Přeji vám mnoho pevného zdraví, nervů a optimismu do dalších dnů, týdnů a měsíců. Moc na Vás myslím, vaše Ivana Gottová,“ uzavřela svůj vzkaz fanouškům zpěvákova žena.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám