Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ivana Gottová (48) komunikovala s veřejností především skrz mluvčí Anetu Stolzovou. Nyní sama promluvila. Vyjádřila se k chystané autobiografii Karla Gotta (†80), která měla vyjít letos na podzim. Bohužel pro fanoušky se tak nestane a vydání je odloženo.

"Protože se jedná o jedinečnou autobiografii výjimečného člověka, je mou povinností, jak jsem manželovi slíbila, dostát svému závazku, a to je, že kniha bude nejen po textové, ale i po grafické a obrazové stránce stejně nevšední a upřímná, jako byl Karlův život. Tak široké pojetí a precizní zpracování ovšem vyžadují mnoho času, kterého se nám, i s ohledem na další projekty věnované mému manželovi, bohužel nedostává," napsala ve svém vyjádření Ivana.

"Je mi upřímně líto, že vás musím zklamat (snad jenom na chvíli), když nyní oznámím, že jsme s mými spolupracovníky po dlouhé a zralé úvaze dospěli k nelehkému rozhodnutí, a to posunout vydání knihy na březen příštího roku. Vím, že se na ni mnozí těšíte a netrpělivě její vydání očekáváte," vysvětluje Ivana Gottová.

Vdova po Karlu Gottovi, který odešel loni 1. října sdělila, že autobiografie zpěváka bude jedinečná a unikátní. Dle svých slov manželovi slíbila, že knihu, kterou se v posledních letech života zabýval, dotáhne do takové podoby, aby s ní byl spokojen. "Většinu fotografií, stejně jako obal publikace a její název spolu se všemi kapitolami, Karel schválil. Snímky se probíral ještě v září minulého roku, kdy už musel svůj čas trávit ponejvíce jen doma ve svém křesle či na lůžku," zavzpomínala Ivana, na poslední měsíce jeho života.

Trailer k filmu Karel

"Zároveň mi dal souhlas, aby jeho obdivovatelé a čtenáři blíže nahlédli do jeho umělecké tvořivé duše také skrz jeho kresby, ručně psané poznámky a texty písní, stejně tak do dětských let, o kterých podávají autentické svědectví jeho vysvědčení a školní poznámky," napsala ve svém vyjádření Ivana Gottová, která doma nalezla také artefakty, které se do knihy rozhodla přidat.

"Po manželově odchodu jsem při třídění archivu nalézala další a další vzácné artefakty a doklady, o kterých jsem okamžitě věděla, že by v knize neměly chybět, a ze kterých, pevně věřím, budou mít manželovi fanoušci radost minimálně stejnou, jako mám já," dodala vdova po Karlu Gottovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám