Hlavní obsah
Článek

Před pár dny Ivana Gottová (48) obnovila facebookový účet Karla Gotta (†80), nyní přišla s další zprávou. Manželovi splní jeho velké přání a uspořádá koncert na jeho počest.

„Manžel si ještě za svého života uvědomoval, že koncert na jeho památku by pro jeho příznivce měl být uspořádán," napsala Gottová s tím, že zpěvák měl o koncertě jasnou představu. „Budeme se snažit jeho přání naplnit," uvedla.

Koncert, jenž je naplánovaný na 15. prosince, bude mít i charitativní podtext. V rámci akce bude předán šek, který převezme přední český onkolog, prof. MUDr. Marek Trněný, CSc. Finance budou použity na podporu výzkumu v oblasti lymfomu a leukémie prováděného na I. interní klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí.

Karel Gott prohrál svůj boj s akutní leukémií 1. října 2019, přičemž vážnou nemoc přiznal jen o necelý měsíc dříve. Rok předtím se u něj objevila porucha krvetvorby v podobě Myelodysplastického syndromu (MDS). Onemocnění se ale i přes několik druhů léčby změnilo v akutní leukemii.

Konkrétní vystupující na vzpomínkovém koncertě zatím nebyli zveřejněni. Gottová pouze uvedla, že půjde o hvězdy české a slovenské populární hudby.

Fanoušci zprávu přijali s nadšením a vdově na sociálních sítích děkují.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám