Hlavní obsah
Článek

Ve věku 80 let zemřel v úterý krátce před půlnocí zpěvák Karel Gott (†80). „S nejhlubším zármutkem v srdci oznamuji, že nás včera, krátce před půlnocí, po těžké a dlouhé nemoci, opustil můj milovaný manžel Karel Gott. Odešel doma, v tichém spánku, v kruhu své rodiny,“ informovala Ivana Gottová (48).

„S ohledem na zármutek rodiny prosíme média a veřejnost o respektování soukromí, zejména s ohledem a citlivostí k nezletilým dcerám Karla Gotta,“ dodala.

Karel Gott v klipu k písni Srdce nehasnou

Zpěvák oznámil, že se léčí s akutní leukemií letos v září. Nejprve se u něj před rokem a půl objevila porucha krvetvorby v podobě Myelodysplastického syndromu (MDS). Onemocnění se ale i přes několik druhů léčby změnilo v akutní leukemii.

S rakovinou Gott bojoval už před čtyřmi lety, kdy mu lékaři diagnostikovali nádorové onemocnění mízních uzlin. Nádor tehdy po intenzivní léčbě zmizel.

Letos oslavil osmdesátku

Karel Gott letos oslavil 80. narozeniny. Na velkolepé tajné oslavě mu už koncem června v Divadle Na Jezerce popřáli přátelé a kamarádi. Akutní zápal plic mu znemožnil vystoupit v červenci na festivalu Benátská!.

Úspěch a popularita Karla Gotta nemají v domácím šoubyznysu obdoby. V anketě Český Slavík (dříve Zlatý Slavík) zvítězil 42x, televizní cenu TýTý si odnesl 22x. V 70. letech se stal zasloužilým, později národním umělcem. V roce 2009 obdržel od tehdejšího prezidenta Václava Klause Medaili za zásluhy. Dočkal se uznání také jako malíř.

Dokud zdraví dovolilo, koncertoval

Fanoušky už letos v lednu zasáhla informace o zrušení velkolepého koncertu v pražské O2 aréně, který se měl konat v červnu u příležitosti Karlových 80. narozenin. Plány narušila zpěvákova oslabená imunita. S vystupováním přesto neskončil. 19. ledna zazpíval na plese na pražském Žofíně a nechyběl ani na koncertě v Příbrami, kde zazpíval několik písní a na pódiu to rozjel i se svou dcerou Nellinkou. Naposledy zazpíval na koncertě Leoše Mareše v květnu.

Manželka Ivana, čtyři dcery a dva vnuci

Osudovou ženou Karla Gotta byla jednoznačně jeho jediná manželka Ivana, s níž se oženil v lednu roku 2008 v americkém Las Vegas. Tehdy jim už společnost dělala dcera Charlotte (13), která se později dočkala sestřičky Nelly (11). V minulosti si Karel Gott s Antonií Zacpalovou pořídil dceru Dominiku (45). S Ivetou Kolářovou zplodil dceru Lucii (31), která z Karla udělala dvojnásobného dědečka.

Zdravotní komplikace Karla Gotta

Mistr o svém zdravotním stavu dlouho mlžil. V roce 2015 tvrdil, že má jen srdeční arytmii, ale nakonec došlo na operaci v oblasti břišní dutiny. Nakonec se bohužel ukázalo, že trpí rakovinou mízních uzlin, s níž se Karel statečně popral. Od té doby ho ale trápily časté virózy, které byly způsobeny oslabenou imunitou.

Téhož roku Karel všechny dojal svou účastí na vyhlášení ankety český Slavík. Tehdy jako obvykle zvítězil a kdekdo se domníval, že jde o jeho závěrečný triumf. Gott však všechny překvapil. V anketě uspěl i v následujících dvou letech a zvítězil by bezesporu i loni, Slavík se ale nekonal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám