Hlavní obsah
Článek

Jednu z hrdinek rodinné komedie Gump, pes, který naučil lidi žít, ztvárňuje herečka Ivana Chýlková (60). Sama psa ani jiného domácího mazlíčka nemá. Prý hlavně kvůli tomu, že by na něj neměla čas. "Nejde jen o tento pandemií uvolněnější čas, psa přece nemáme na rok," řekla Super.cz Chýlková.

Na rozdíl od mnoha svých filmových kolegů se tak pro adopci pejska nerozhodla. "Vím, jaký je můj časový rozvrh. Byl by chudák a vůbec si to nemůžu dovolit. Vystačím si s manželem a synem," doplnila na stavbě psího útulku, který vznikl díky aktivitám kolem filmu a knihy Filipa Rožka, která je jeho předlohou.

Kromě Gumpa stihla Chýlková loni ještě natočit seriál pro Českou televizi Osada a film pod režijní taktovkou Petra Kolečka s Jiřím Bartoškou Zbožňovaný. Vzhledem k uzavřeným divadlům měla více času. "Bylo to v takovém větším klidu a během natáčení jsme se nemuseli dívat na hodinky, že už musíme jet a aby nebyla zácpa. Člověk byl k dispozici tak dlouho, jak to bylo potřeba," vzpomínala.

Už se ale těší na letní scény. "Už jsme jako koně v doku, jenom nás musejí vypustit. Studio Dva bude hrát na Vyšehradě, v Divicích, na Výstavišti, s Činoherním klubem bychom měli hrát ve Valdštejnské zahradě," vypočítala.

Čas, kdy byla bez práce, si krátila podobně jako každý z nás. "Hodně jsem si četla, doháněla jsem všechny možné resty. Když dostanu do ruky dobrou knihu, nejdu třeba ani spát, protože jsem zvědavá, jak to bude dál. Viděla jsem i hodně filmů a sama pro sebe jsem objevila rumunskou produkci," svěřila.

A jak si herečka udržuje skvělou štíhlou postavu, kterou rozhodně pandemie nepoznamenala? Je to prý hlavně jógou. "Jitka Asterová si udělala kurz a vzala pár kamarádů po covidu, já ho mám už šťastně za sebou. Takže k ní chodím a dělá to opravdu fantasticky," prozradila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám