Hlavní obsah
Článek

Divadlo přináší nespočet možností pro proměny identity a je to jedna z věcí, které mají herci na svém povolání rádi. Během dne stihnou být třeba třemi různými lidmi. Nejen charakterově, ale i vizuálně. A ne vždy to je změna k lepšímu. Herečku Sabinu Remundovou baví právě takové. „Zošklivění do nějaké role mi nedělá potíže, mě to naopak baví. Ráda hraju starší,“ řekla nedávno Super.cz.

Zda jde o „zošklivění“ i v případě její nové role ve hře Věra, která bude od 12. října na programu divadla Studio DVA, necháme na každém z vás. Za změnu výraznou ale paruku tmavých vlasů považovat jistě můžeme. Remundová v ní hraje herečku Magdu, která má po chemoterapii. Většina účinkujících má ve hře více rolí, tou druhou Sabiny Remundové je ošetřovatelka otce hlavní postavy Věry (Bolek Polívka), do kterého se zamiluje.

Zmíněnou Věru ztvární Ivana Chýlková, (60) hrají též Martin Pechlát, Roman Zach, Jana Stryková, Marika Šoposká a další.

Hru bude režírovat Alice Nellis (53), autorem ironické komedie o přehnaných ambicích je Petr Zelenka.

Věru Zelenka napsal v roce 2014 pro Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích (pro Věru Hlaváčkovou). „Hra stojí a padá s hlavní postavou, takže v divadle Studio DVA bude opravdu jiná, výrazná, s dlouhými prsty, jako je Ivana,“ řekl k výběru autor.

Reklama

Další články

Načítám