Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to neuvěřitelné, ale už uplynulo třiatřicet let od doby, kdy herečka Marta Vančurová natočila nezapomenutelný film Den pro mou lásku, který průběžně stále televize reprízují. Tehdejší představitelka mladé ženy, které zemřela milovaná dcerka, dnes už hraje babičky.

Herečka měla krutý osud, sedm let bojovala s rakovinou prsu, a než svůj boj stačila vyhrát, opustil ji životní partner. Ale z tváře jí nezmizel její něžný úsměv. Marta se naposledy objevila při představování nové divadelní hry Studia DVA, muzikálu Děvčátko na motivy pohádky Hanse Christiana Andersena.

„Andersenovy pohádky znám z dětství. Byly úplně jiné než ty naše. A Děvčátko se mi vrylo možná nejvíc. Mám ráda muziku a je to nová zkušenost s lidmi, kterých si vážím a ještě jsem se s nimi při práci nikdy nepotkala,“ svěřila Marta důvody, proč nabídku přijala.

Babičky prý Marta hraje ráda, poprvé si ale zahraje v muzikálu. Herečka před dvěma lety opustila stálé angažmá ve vinohradském divadle, od té doby je na volné noze. V Děvčátku se setká mj. s Monikou Absolonovou (47), Ivanou Chýlkovou (60), Vladimírem Javorským nebo Janou Strykovou, pro kterou to bude zřejmě poslední role před porodem.

Reklama

Další články

Načítám