Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Ivana Chýlková (60), která bývá - a nikoli neprávem - často připodobňována k Umě Thurman (53) se publiku již brzy představí v nové hře Hlava v písku, v níž si zahraje po boku neméně známého Jana Potměšila. Příběh pojednává o bohatém požitkáři Ištvánovi a jeho ženě Enike, kteří se milují až za hrob a jejich soužití často balancuje na hranici absurdity.

K napsání lovestory byl jejímu autorovi Patriku Hartlovi inspirací skutečný příběh šesti maďarských neplatičů, které vyděračský gang před dvěma lety zahrabal po krk do kukuřičného pole nedaleko Budapešti. „Přemýšlel jsem nad tím, co všechno asi člověk musí udělat špatně, aby se dostal do takové situace, že mu kouká jen hlava z písku. A překvapivě mě napadl milostný příběh, který tu situaci vykloubil do komických poloh,“ sdělil Hartl, který psal hru Chýlkové a Potměšilovi přímo na tělo.

„Měl jsem obrovskou radost. Ivanku mám moc rád, poprvé jsme se viděli už na škole. Štěstí jsme na sebe měli pouze před kamerou, ale na jevišti jsme se potkali až nyní,“ raduje se z premiérové divadelní spolupráce s Chýlkovou její sekundant.

Premiérou hry bude 18. září slavnostně otevřena nová scéna Studia DVA, jež našla své prostory v Paláci Fénix na pražském Václavském náměstí. Při této příležitosti si studio pro své diváky připravilo dárek - v týdnu od 16. do 22. září hrají zadarmo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám